18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEÇİÖREN - ANKARA

Arnavutluk Cumhurbaşkanı'ndan belediyeye ziyaret

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Alfred Moisiu, Keçiören Belediyesi'ni ziyaret etti. Antalya’da düzenlenen Güvenlik ve İşbirliği Konferansı’nın ardından Ankara’ya gelen Moisiu, yaklaşık 3 saat Keçiören’de kaldı.

Cumhurbaşkanı Moisiu, Keçiören Belediyesi Hizmet Binası’nı gezdi. Moisiu, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’tan ilçenin geçmişini ve şimdi geldiği noktayı sorarak bilgi aldı.

Keçiören’in çok güzel bir ilçe olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, Altınok’u tebrik ederek özellikle Keçiören Şelalesi ve Kalaba Kent Meydanı’nı çok beğendiğini söyledi. Daha sonra Estergon Türk Kültür Merkezi’ne giden Cumhurbaşkanı Alfred Moisiu, Kale’ye hayran kaldı. Estergon- Türk Kültür Merkezi’nin her katında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı, yapılan eserler hakkında Başkan Altınok’tan detaylı bilgiler aldı.

Konuk Cumhurbaşkanı özellikle, duvarlarda kullanılan Kütahya ve İznik çinilerinin yanısıra, ağaç oyması sütunları dikkatle inceledi. Altınok, Arnavutluk Cumhurbaşkanı’nın Keçiören’i ziyaret etmesinden dolayı onur duyduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı’na bir çini vazo hediye etti. Arnavutluk Cumhurbaşkanı da ülkesinin arması bulunan bir plaketi Başkan Altınok’a verdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 16:27:33
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 16:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?