18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEÇİÖREN - ANKARA

Belediye, parklarını kendi üretiyor

Keçiören Belediyesi, ilçedeki parkların ihtiyacı olan çocuk oyun setleri ve diğer park gereçlerini kendi imkanları ile imal ediyor. Bu sayede belediye büyük tasarruf sağlıyor.

Bakım Onarım ve Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyelerde imal edilen oyuncaklar, yeni parkların yanısıra oyuncak grupları eskimiş parklara da yerleştiriliyor.

İlçeye 350 adet yeni park kazandırdıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "İlçenin çehresini değiştirdik. Parklar, hem sayı hem de kalitesiyle Keçiörenlilere Avrupa standartı kalitesinde hizmet veriyor" dedi.

Parklarda kullanılan oyun grupları ve diğer gereçlerin oldukça pahalı olduğunu kaydeden Altınok, "Bu ekipmanlar belediyelerin bütçesine önemli bir yük getirmektedir. Ancak biz Keçiören Belediyesi olarak başta çocuk oyun grupları, kamelyalar ve oturma grupları olmak üzere parklarda kullanılan malzemeleri kendi atölyelerimizde kendi imkanlarımızla üretir duruma geldik" diye konuştu. Bu alanda yapılacak harcamalarda yüzde 50 civarında tasarruf yaptıklarını dile getiren Altınok, şöyle konuştu:

"Yaptığımız bu ekipmanlar da TSE standartlarına uygun olarak üretiliyor. Parklarımızda zamanla yıpranan ve kırılan oyuncakların bakım ve tamirini de atölyelerimizde en kısa sürede yapıyoruz.  Oyuncak grupları paslanmaz, kauçuk kaplamalı, elektrotastik fırın boyalı ve demir aksamı bulunmayan malzemelerden üretiliyor. Bir yenilik olarak da 0-6 yaş ve 6-12 yaş gruplarına yönelik oyun grupları üretiyoruz."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 16:35:20
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 16:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?