25
Mayıs
2024
Cumartesi
KEÇİÖREN - ANKARA

Belediyeden eğitime büyük destek

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Öğrencileri sınavlara hazırlayarak yeni ufuklar açacak Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) hizmete giriyor.

Eğitim hizmetlerinin ailelerin bütçelerine önemli bir yük getirdiği günümüzde Keçiören Belediyesi'nden dar gelirli ailelere büyük bir destek geldi. Belediye tarafından oluşturulan KEDEM, ailesi dar gelirli olan öğrencilere ücretsiz hizmet verecek. İlk olarak Aktepe, Kuşcağız, Yükseltepe mahalleleri ve Bağlum'da hizmet vermeye başlayacak merkezler, daha sonra diğer mahallelerde de yaygınlaştırılacak. Öğrencilere eğlendirerek öğretmeyi ilke edinen merkezlerde öğrenciler internet, bilgisayar, kütüphane gibi

kaynaklardan yararlanabilirken, SBS ile LYS ve YGS'ye hazırlık eğitimi alabilecek. Okul dersleri için takviye derslerin de verileceği merkezlerde ayrıca öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirecek kütüphanecilik, satranç ve zeka oyunları, matematik, tiyatro, fen ve doğa dallarında kulüp faaliyetlerinin yanı sıra şiir, hikaye, resim ve fotoğraf yarışmaları gerçekleştirilecek, yıl sonunda da piknikler ve geziler düzenlenecek. KEDEM'ler okullarda ikinci dönemin başlamasıyla hizmet vermeye başlayacak.

Belediye olarak eğitime her zaman destek olduklarını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, hizmete açacakları Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi'yle öğrencileri hem sınavlara hazırlanmayı hem de onlara yeni ufuklar açmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Ak, "Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımıza ve onların eğitimlerine vereceğimiz destek yarınlarımıza yapacağımız en önemli yatırımdır. Bir sınav yarışının ortasına düşen çocuklarımıza yardımcı olabilmek, başarıyı

yakalayabilmelerine katkıda bulunmak bizi mutlu edecektir. Dört bölgede başlattığımız eğitim merkezlerimizi tüm mahallelerimize hizmet verir hale getirmek en büyük hedefimizdir" dedi.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 11:01:04
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 13:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?