20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEÇİÖREN - ANKARA

Bir işkence iddiası da Etlik'te

Çatı ustası O.Ş.’nin, bir telefon bayiinden satın aldığı 2. el cep telefonunun hafızasında kayıtlı bir kadın polisin şikayeti üzerine, 2 gün boyunca Etlik Esertepe Şehit Erkan Ataman Polis Karakolu’nda gözaltında tutulduğu öne sürüldü.

Adli tabibin darp izlerini raporuna yazdığı O.Ş., CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner’e yaşadıklarını anlatınca, konu İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle bir önerge aracılığıyla TBMM gündemine taşındı.

Güner, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, Engin Çeber’in cezaevinde yaşamını yitirmesinden sonra Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından işkence iddialarının kabul edildiğini kaydetti.

Hükümetin her fırsatta Türkiye’de işkencenin sistematik değil bireysel olduğunu vurguladığını anımsatan Güner, “Ancak işkence olgusu ülkemizde maalesef her geçen gün yenileri eklenerek büyümektedir. 22 Ekim’de yanıma gelen O.Ş. isimli vatandaş, Keçiören Esertepe Şehit Erkan Ataman Polis Karakolu’nda kendisine işkence yapıldığını belirtmiş ve adli tıp raporunu da göstermiştir” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?