24
Mayıs
2024
Cuma
KEÇİÖREN - ANKARA

Ebeveynlere eğitici seminer

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN EBEVEYNLERE SEMİNER

Keçiören'deki ailelere danışmanlık ve eğitim veren Aile Eğitim Merkezi velilere yönelik eğitici seminerler düzenliyor.

Keçiören Belediyesi Aile Eğitim Merkezi anne-babaları çocuklara karşı davranışlar konusunda aydınlatmak amacıyla seminer düzenledi. Özel Cemal Şaşmaz Koleji Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde Eğitimci-Yazar M. Abdullah Yılmaz velilerin çocuklara davranışları konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi.

Yaklaşık 500 öğrenci velisinin katıldığı seminerde eğitimci Abdullah Yılmaz, anne-babaların davranışlarının çocukların yetişmesinde çok önemli rol oynadığını belirtti. Çocuklara karşı sergilenen yanlış davranışların çocukları olumsuz etkilediğine değinen Yılmaz, "Anne babalar çocuklarına örnek olmalı, kendilerinin yapmadığı hareketleri onlardan beklememelidir. Anne babalar olarak çocuklarımıza onları gerçekten sevdiğimizi, güvendiğimizi hissettirmeli ve onlarla yakından ilgilenmeliyiz. Aşırı koruyucu,

otoriter ve tutarsız davranışlardan kaçınarak dengeli bir davranış ortaya koymalıyız. Onlarla yedi yaşına kadar oynarsak, 15 yaşına kadar arkadaş olursak, 15 yaşından sonra da istişare edersek en güzel iyiliği yapmış oluruz" dedi.

Eğitim çağındaki çocuklara yönelik olarak sergilenen yanlışlara da değinen Abdullah Yılmaz, çocuklara bilgi verme devrinin artık geride kaldığını, yeni dönemde artık bilgiye ulaşılacağını öğrenmenin önem kazandığını vurgulayarak, öğretmenlere ve velilere düşen görevin çocuklara rehberlik etmek olduğunu, bunun aksi yapıldığı zaman çocukların bilgiye ulaşmasının engellenmiş olacağını belirtti. Velilerin çocuklarına karşı doğru davranışlar sergileyebilmeleri için kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini

de kaydeden eğitimci Abdullah Yılmaz, bu konuda uzmanlardan ve kuruluşlardan yardım alınabileceğini ifade ederek, "Keçiören Belediyesi'nin bu alandaki hizmeti önemlidir. Veliler olarak bundan faydalanın. Ankara'daki en iyi psikologların görev aldığı Aile Eğitim Merkezi'nden destek alın" şeklinde konuştu.

Yılmaz, seminerin sonunda da katılımcıları bilinçaltı bir yolculuğa çıkardı. Keçiören Belediyesi tarafından oluşturulan Aile Eğitim Merkezi, ailelerin yaşadığı her türlü problemlerde yardımcı olmak için danışmanlık ve eğitici hizmetler veriyor. Merkez bu amaç doğrultusunda seminer ve toplantılar da düzenliyor.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN EBEVEYNLERE SEMİNER
KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN EBEVEYNLERE SEMİNER
KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN EBEVEYNLERE SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 13:54:04
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 16:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?