23
Mayıs
2024
Perşembe
KEÇİÖREN - ANKARA

Fidanlar toprakla buluştu

Gazi Üniversitesi öğrencileri ile birlikte ağaç diken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Yeşil ve ağaç sevgisini tüm topluma yaymak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Kentlerin akciğeri konumundaki yeşil alanları artırmak için imkanlarını seferber eden Keçiören Belediyesi, ilçedeki ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil ve ağaç sevgisini topluma yaymayı hedefleyen belediye, Esertepe Mahallesi’nde yaptığı yeni parkta Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğal Hayatı Koruma Topluluğu üyesi öğrencilerin katılımıyla ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ve Ankara’nın geçmiş dönemde orman açısından zengin bir bölge olmasına rağmen şehirleşme ve çarpık kentleşmeyle birlikte yeşil alanların talan edildiği bir dönemi yaşadığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Bize düşen toplumsal bilinci hızlı bir şekilde yaygınlaştırmak ve ülkemizin her tarafını yemyeşil yapmaktır. Bunu da toplum olarak hep beraber gerçekleştireceğiz" dedi.

Türkiye’nin 15 yıl öncesine kadar dünyada kendi kendine yeten ülkelerden birisi olmasına karşılık bugün bir çok tarım ve hayvancılık ürünlerini dışarıdan ithal eder hale geldiğinin altını çizen Başkan Altınok, kağıt ve kereste açısından da dışarıya bağımlı hale gelen ülkemizde bu durumun hem çevre hem de ekonomik açıdan büyük yük getirdiğine dikkati çekti.

Gazi Üniversitesi öğrencileri adına yapılan konuşmada da, çevrenin korunmasına işaret edilerek, gençler olarak geleceğin daha güzel olması için gayret gösterildiği vurgulandı. Konuşmaların ardından Başkan Altınok ve ögrenciler birlikte ağaç diktiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 17:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?