18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEÇİÖREN - ANKARA

Kadın sığınmaevi tamamlandı

KEÇİÖREN'E KADIN SIĞINMAEVİ

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Avrupa Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Keçiören'de inşa edilen kadın sığınmaevlerinin yapımı tamamlandı.

Türkiye'de şiddete uğrayan kadınlara yeterli düzeyde koruma sağlamak amacıyla yürürlüğe konulan "Kadın Sığınmaevleri Projesi" kapsamında 7 ilde inşa edilen sığınmaevleri tamamlandı.

İki yıl süren ve Avrupa Birliği'nin mali, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun teknik desteğiyle İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sığınmaevleri Projesi kapsamında Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Samsun'da inşa edilen sığınmaevlerinin anahtarları düzenlenen törenle belediye yetkililerine teslim edildi.

Aynı proje kapsamında Keçiören'de inşa edilen Kadın Sığınmaevi'nin anahtarını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak adına Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz aldı. Düzenlenen anahtar teslim törenine İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Javier Menendez Bonilla, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Program Koordinatörü Meltem Ağduk ve proje koordinatörü Zeynep Başarankut da katıldı.

2008 yılı Mart ayında başlayan ve 10.3 milyon euro tutarındaki Kadın Sığınmaevleri Projesi'yle şiddete uğrayan kadınlara yeterli düzeyde koruma sağlamak üzere 7 ilde dünya standartlarında sığınmaevleri inşa ve tefriş edilmesi öngörülmüştü. İki yıl süren projeye talip olan yerel yönetimlerin tahsis ettiği arsalar üzerine bir yandan sığınmaevleri inşa edilirken, diğer yandan yerel yönetimlerin kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kapasitelerinin geliştirilmesi ve bu konuyla doğrudan ilgili kurumlarla işbirliğini artırmaya dönük faaliyetler yürütüldü.

Bu çalışmalar kapsamında belediye ve valilikler gibi yerel kurumlarda çalışan ilgili personele kadına yönelik şiddetle mücadele ve şiddet mağdurlarına yönelik yerel hizmetler konusunda eğitim verildi. Mağdurların güvenliği açısından adresleri gizli tutulan sığınmaevleri, şiddete uğrayan kadınların 24 saat güvenlik, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, kafeterya, çocuk gelişimcisi, kreş, yemekhane, çamaşırhane ve engelliler için hazırlanmış odalar gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik imkanları içinde barındırıyor.

KEÇİÖREN'E KADIN SIĞINMAEVİ
KEÇİÖREN'E KADIN SIĞINMAEVİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 16:13:04
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 16:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?