22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEÇİÖREN - ANKARA

Keçiören kabuk değiştiriyor

Ankara’nın, gecekondularıyla tanınan ilçesi Keçiören, turizm merkezi haline geldi. İlçede belediye tarafından inşa edilen şelale ve Estergon Türk Kültür Merkezi başta olmak üzere Atatürk Botanik Bahçesi ve Kalaba Vadisi gibi doğal güzellikler özellikle hafta sonları yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelenlerin yanı sıra Arap ve İranlı turistler de ilçedeki güzellikleri görmeye geliyor.

Keçiören’in daha önceleri gecekondulardan oluşan 3. sınıf bir ilçe olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Görevde bulunduğumuz 11 yıllık dönemde Keçiören’imiz büyük bir değişim ve gelişme yaşadı. İlçemizde belediye olarak yaptığımız hizmetlerle yaşanan çok hızlı bir yapılaşmayla gecekondu oranı düştü. Modern ve huzurlu bir kent haline gelen Keçiören’imiz şelale, Estergon Türk Kültür Merkezi, Kalaba Vadisi ve Atatürk Botanik Bahçesi gibi projelerle bir cazibe ve güzellikler merkezi halini aldı. Bu güzellikler aynı zamanda ilçemizin bir turizm merkezi haline gelmesini de sağladı" dedi.

166 metre yüksekliğindeki Cumhuriyet Kulesi, ’Teleferik ve Deniz Dünyası’ projeleriyle Keçiören’in vizyonunu daha da değiştireceklerini kaydeden Başkan Altınok, bu sayede turist sayısı bakımından bir hayli geri kalan Ankara’ya daha fazla turistin gelmesinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 12:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?