19
Mayıs
2024
Pazar
KEÇİÖREN - ANKARA

Keçiören Parkı törenle açıldı

Açılışta kısa bir konuşma yapan şehit Annesi Semiha Bul, önceki gün doğan ve Cem adını verdikleri torunları dolayısıyla iki mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da, yaptığı konuşmada, parkların şehirlerin gelişmesinde ve şehirde yaşayan insanların hayatında büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Keçiörenimiz, son yıllarda büyük bir gelişme ve değişim yaşamaktadır. Bunda en önemli etken belediye olarak yaptığımız hizmetlerdir" dedi.

Kendi dönemlerinde Keçiören’e 335 yeni park kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altınok, yaptıkları bu parkların çoğuna bu vatan ve millet uğrunda hayatlarını feda eden şehitlerin isimlerini verdiklerini, bunun, bayrağın göklerde dalgalanması, bu vatanda hür olarak huzur içerisinde yaşamamızı sağlayan şehitlere karşı bir vefa borcu olduğunu söyledi. Belediye hizmetleri konusunda vatandaşlardan gelen istek ve şikayetlere de değinen Başkan Altınok, çıkarılan özel bir yasa ile bölgedeki plan yapma yetkisi de dahil bütün yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini, bu kanunla Keçiören Belediyesi’nin 40-50 trilyonluk varlığının da Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini, bölgedeki vatandaşların haklarını hukuki yollardan Büyükşehir Belediyesi nezdinde aramaları gerektiği kaydetti.

Kendilerinin daha önce bir plan yaparak bölgede bir proje başlattıklarını, bölgedeki gecekondu sahiplerine arsa vererek bir kısım gecekonduları yıktıklarını, bölgeye şelale yaptıklarını, bölgeye 425 bin metrekarelik Türkiye’nin en büyük parkını yapmayı planladıklarını belirten Altınok, ancak 2003 yılı sonunda, iç ve dış kredi kullanılmadan tamamlanması planlanan projenin, Büyükşehir Belediyesi’nce engellendiğini sözlerine ekledi.

Törende şehit annesine günün anısına bir plaket veren Başkan Altınok, daha sonra şehit astsubayın annesi Semiha Bul’la birlikte parkın açılışını yaptı.

iha-ankara
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 22:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?