29
Mayıs
2024
Çarşamba
KEÇİÖREN - ANKARA

Kundaklanan aracın LPG tüpü patladı

Başkent'te bir otomobil gece yarısı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı. Zanlılar olay yerinden hızla uzaklaşırken alev alan otomobilin LPG'si büyük bir gürültüyle patladı.

Patlama ile çevrede bulunan bazı ev ve işyerlerinin camları kırıldı, vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Kundaklanan otomobilden yükselen alevler, yanında bulunan diğer otomobile sıçrayınca, otomobil sahibi duruma hemen müdahale etti. Otomobili alev alan vatandaş, aracını kurtarmak isterken hafif şekilde yaralandı.

Olay, 04.00 sıralarında Keçiören Dalgıç Caddesi Kilyos Sokak 2 numara önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Haydar Demir'e ait 06 TTK 40 plakalı otomobil, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce henüz bilinmeyen bir nedenle kundaklandı. Otomobil alev almaya başlarken, zanlı veya zanlılar olay yerinden hızla uzaklaştı. Bu sırada etkisini artıran alevlerin otomobilin bagaj kısmına sıçramasıyla, LPG'li araç bir anda büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sesiyle yataklarından fırlayan ve neye uğradığını şaşıran vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Vatandaşlar durumu hemen polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kundaklanan otomobilden yükselen alevler Kemal Kara'ya ait 06 AU 0590 plakalı otomobile sıçradı. Otomobilinin alev aldığını gören Kara, hemen otomobiline atlayarak aracını yanmaktan son anda kurtardı. Kara bu girişimi sonucunda hafif şekilde yaralandı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, alevleri kısa sürede kontrol altına aldı.

Otomobil sahiplerinden Kara, dışarı çıktıklarında otomobilin yandığını ve diğer vatandaşların durumu itfaiyeye bildirdiğini söyledi. Kendi otomobilinin kundaklanan otomobilin hemen yanında olduğunu söyleyen Kara, otomobil patlamadan önce aracını yanmaktan kurtardığını söyledi. Kara, "Araçların yandığını görünce, hemen otomobilime yandan girdim. Bu sırada direksiyon tarafından yükselen alevler nedeniyle kolumda yanıklar oluştu. Aracımın hemen bulunduğu yerden çektim. O esnada diğer otomobil patladı." diye konuştu.

Kundaklama sonucunda otomobil kullanılamaz hale gelirken, patlama sonucu çevrede bulunan bazı ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

CHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 09:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?