19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILCAHAMAM - ANKARA

AKP'nin Kızılcahamam kampı başladı

AK Parti'nin geleneksel hale getirdiği Kızılcahamam kampı başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da kampa katılmak üzere Kızılcahamam'a geldi.

AK Parti'nin 6 ayda bir gerçekleştirdiği istişare ve değerlendirme toplantılarının 13'üncüsü Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde başladı. Bakanlar, milletvekilleri ve parti kurucuları öğle saatlerinden itibaren eşleri ve çocuklarıyla otele yerleşirken, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan gece geç saatlerde Kızılcahamam'a geldi. Erdoğan çifti otelin kral dairesinde ağırlanacak.

Kampın yapıldığı otele Atatürk ve Başbakan Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı asıldı. Otel çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, basın mensuplarının görev yapmaları için otel dışında ayrı bir bölüm ayrıldı. Erdoğan'ın otele geliş güzergahı üzerinde 'Zümrenin değil cümlenin Başbakanı hoş geldin', 'Köyümüzün yolunu çamurdan kurtardın ya yaşa Tayyip, var ol Tayyip', 'Doğalgaz için teşekkürler' yazılı pankartlar asıldı.

Aynı güzergahta AK Parti'nin Kızılcahamam belediye başkan aday adaylarının
da pankart asma yarışına girdiği görüldü. Erdoğan'ın kullanacağı güzergaha çok sayıda aday adayının fotoğraflarıyla birlikte pankart asması dikkat çekti.
AK Parti kampı yarın sabah Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Kampın en önemli gündem maddesini küresel kriz ve yerel seçimler oluşturacak. AK Parti diğer kamplarda olduğu gibi bu kampta da 'time-table' geleneğini sürdürecek.

Milletvekillerini 13 gruba ayıran parti, bakanlar ile milletvekillerini buluşturacak. Bakanlar, parti kurmaylarının da aralarında bulunduğu 5 kişilik heyetler halinde milletvekillerini dolaşarak, sorunlarını dinleyecek. Kampın ikinci gününde Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan milletvekillerine bir sunum yapacak. Başbakan Erdoğan'ın kampın son gününde Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu toplaması veya ekonomi bakanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

Küresel krize karşı alınacak önlemlerin yer alacağı ekonomik paket, toplantıda ele alınacak. Başbakan Erdoğan'ın ekonomi bakanlarıyla birlikte yaptığı ayrıntılı değerlendirme sonrasında ekonomik pakete son şekli verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 09:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?