30
Mayıs
2024
Perşembe
KIZILCAHAMAM - ANKARA

Emine Erdoğan açılışta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da cinsiyet ayrımcılığını kabul etmediklerinin altını çizerek, "21. yüzyılda artık okuma yazma bilmemenin mazereti olamaz. Yaşı ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun, ekonomik durumu, sosyal konumu ne olursa olsun hiçbir kardeşimin eğitim imkanından uzakta kalmasını kabul etmemiz asla mümkün değildir" dedi.


AK Parti'nin Kızılcahamam kampı devam ederken, Emine Erdoğan Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun açılışını yaptı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, bakan ve milletvekili eşlerinin de katıldığı açılış töreninde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Okulun tepesinde ve çevre binaların yüksek yerlerinde keskin nişancılar nöbet tuttu. Kadınlar ve çocuklar açılış törenini okulun karşısında bulunan tepede çimenler üzerinde izlerken, bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından töreni takip etti.

Emine Erdoğan törende yaptığı konuşmada 'Ana-Kız Okula' kampanyasını İstanbul'da başlattıklarını ve o gün 'daha çok bilgiye, daha çok ışığa, daha çok aydınlığa ulaşmanın kapılarını açıyoruz' dediğini hatırlatarak, bugün o aydınlığı ve bilgiyi görmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Emine Erdoğan, "21. yüzyılda artık okuma yazma bilmemenin mazereti olamaz. Yaşı ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun, ekonomik durumu, sosyal konumu ne olursa olsun hiçbir kardeşimin eğitim imkanından uzakta kalmasını kabul etmemiz asla mümkün değildir. Özellikle hanım kardeşlerimizin okuma yazma bilmeleri, iyi eğitim almaları ülkemizin geleceği noktasında hayati derecede önem arz etmektedir. Türkiye'nin yarınlarını bugünden şekillendiren, geleceğin nesillerini yetiştiren kadınların eğitim imkanlarından azami derecede yararlanıp, bunu çocuklarına aktarmaları gerekmektedir" diye konuştu. 'Haydi Kızlar Okula' okulundan çok umutlu olduğunu belirten Emine Erdoğan, Türkiye genelinde 350 bin kız çocuğunu okula
kazandırdıklarını, şimdi de 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasıyla önümüzdeki 4 yıl içinde okuma-yazma bilmeyen 5 milyon kişiden 3 milyonunun daha okuma yazma öğreneceğini açıkladı. Emine Erdoğan, bu durumda Türkiye'nin gelecek tasavvurunun köklü bir şekilde değişeceğini vurguladı. Emine Erdoğan, cinsiyet ayrımcılığına da karşı çıkarak, "Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da cinsiyet ayrımcılığını asla kabul etmiyoruz. Kız ya da erkek bütün çocuklarımızın köklerimize, geleneklerimize, göreneklerimize yakışır şekilde en iyi eğitim almaları, en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaları bizim en büyük hedefimiz olmalıdır" dedi.


Toplumsallaşmanın, topluma entegre olmanın, toplum hayatında aktif roller üstlenmenin öncelikle iyi bir eğitim sürecini gerektirdiğini dile getiren Emine Erdoğan, öğrenmenin yaşının olmadığını söyledi. "Özellikle hanım kardeşlerimin yaşlarını bahane ederek okuma yazma öğrenmekten kaçınmasını Emine Erdoğan, şöyle konuştu: "Beşikten mezara kadar hayatın her alanı yeni şeyler öğrenmemizi sağlayacak fırsatlar sunar. Bir yandan çocuklarımızı okulla buluşturmak için mücadele ederken, bir yandan da annelerinin eğitimden uzak kalmamaları için gayret sarf ediyoruz. Hem annelerini hem kızlarını her alanda iyi yetiştirmesini istiyoruz. Türkiye çok hızlı bir kalkınma sürecinin içinden geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu kalkınma sürecine hem kendimizi hem çocuklarımızı en iyi şekilde eğiterek katkı sağlama sorumluluğumuz var. Ben hiçbir kardeşimin özellikle de hanım kardeşlerimizin bu sorumluluktan vazgeçmeyeceğine inanıyorum."
Emine Erdoğan konuşmasının ardından okuma-yazma öğrenen 40 kursiyere diplomalarını verdi. Emine Erdoğan, kursu birincilikle tamamlayan 59 yaşındaki Kezban Fidan'a da diplomasını vererek, tebrik etti. Okuma yazmayı yeni öğrenen Kezban Fidan, kağıda yazdığı teşekkür konuşması metnini okudu. Fidan, Emine Erdoğan'a ve kurs öğretmenlerine teşekkür ederek, "Sizin sayenizde öğrendim" dedi. Emine Erdoğan, bakan eşleriyle birlikte açılış kurdelesini keserek, okulu gezdi

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 17:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?