19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILCAHAMAM - ANKARA

Kara Akbabalar korumaya alındı

"Kara Akbaba Koruma Çalışmalarında Ormancılık Faaliyetleri Uluslararası Değerlendirme Toplantısı" bugün Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda başladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kara Akbaba Koruma ve Araştırma Deneyim Paylaşımı Projesi kapsamındaki değerlendirme toplantısı bugün başladı. 2 gün sürecek olan toplantıya AB Türkiye Delegasyonu yetkilisi, Türkiye ve Yunanistan Milli Park yetkilileri, WWF-Yunanistan ve Kuş Araştırmaları Derneği temsilcileri katılacak.

Dünya çapında nesli tükenmekte olan Kara Akbaba, Türkiye’de dağınık koloniler halinde üreyen yerli kuş türlerinden biri. Kara Akbabalar üzerinde gerçekleştirilen az sayıdaki bilimsel araştırma ışığında, Türkiye nüfusunun 50-200 çift olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’de en yoğun Eşkişehir Türkmen Baba Dağları’nda bulunduğu bilinen Kara Akbabalardan 7-10 çiftin de Ankara Kızılcıhamam Ormanları’nda bulunduğu belirtiliyor. Dünyada nesil tükenen ve Avrupa’nın en büyük yırtıcı kuşu olan Kara Akbaba, dağınık koloniler halinde ürüyor ve Kafkaslarda 190 çift, Yunanistan’da 20-21 çift, Ukrayna’da da 4-6 çift bulunduğu tahmin ediliyor.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 16:25:04
Güncelleme :2 Ocak 2005 Pazar 17:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?