20
Mayıs
2024
Pazertesi
KIZILCAHAMAM - ANKARA

Kızılcahamam suya hasret kaldı

Kızılcahamam’da her yıl su festivali yapıyoruz ama artık sularımız akmıyor. Kızılcahamam maden suları, doğal memba suyu ve her yıl akan jeotermal bu yıl akmıyor. İlçede üçüncü kattan yukarıya da içme suyu ulaşmıyor.

Bununla ilgili ilçemizin önde gelen sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve belediye ne gibi çalışma yapıyor? Üzülerek ifade edeyim hiçbir çalışma (içme suyu) dışında maalesef yok 50 yıldır akan Kızılcahamam maden suları ve Büyük önder Atatürk’ün Kızılcahamam’a geldiğinde altın gibi sularınız var Kızılcahamamlılar diye ismini verdiği altın su bunca senedir akarken AKP  iktidarı döneminde büyük yatırımlar yapılmasına rağmen neden sürekli kapatılıyor bunu anlamak hakikaten imkansız, insanın aklına başka şeyler geliyor ama bu konuda elimizde bir belge olmadan buradan konuşmak istemiyorum.

Burada çalışan insanlarımız mağdur zira birçoğu işten çıkarılmış durumdalar,tesislere milyarlarca para yatıran sanayicimiz mağdur yaptığı yatırımın karşılığını alamamış,bürokratik engellerden bıkmış, ve artık biran önce bu tesisleri elinden çıkarmayı düşünür duruma gelmiş.İşsizliğin hat safhada olduğu ilçemizde iş kapıları açmamız, ilçemize daha çok sanayici çekmemiz gerekirken açık olan tesislerin kapatılmasına seyirci kalmamız,veya bu tesislerin düzgün çalışamaması, ürün markalarının Kızılcahamam olması dolayısı ile ilçemizin tanıtımına zarar veriyor.

Ülkede söz sahibi olan iktidar partisinin ilçe başkanı bu konularda yetersiz kalıyor çünkü siyasetin içinden gelmeyen siyasete sonradan başlayan insanların siyasette başarılı olması çok zor, ilçe başkanı dediğin biraz girişken,gittiği yerden boş dönmeyen,Kızılcahamam’ın menfaatlerini kendi menfaatlerinin üzerinde ileriyi görebilen aydınlık insanlar olması gerekirken,görünen o ki iktidarda geçen 2 yıldır Kızılcahamam’a yapılmış önemli bir yatırım yok.

Buda halkın tepkisini çekiyor böyle giderse akp Kızılcahamam’da yapılacak ilk seçimlerde çok büyük yara alır .Belediye başkanı Sayın Adem Özbekler ile yaptığım görüşmede İlçedeki içme suyu problemini konuştuk kendisi yeni yapılan su deposunun birkaç güne kadar hizmete gireceğini ve su probleminin büyük bir kısmının çözüleceğini belirtti.Bizlerde ilçeye yapılan hizmetlere emeği geçen herkese teşekkür ediyor bu satırlarda bir daha su problemi diye bir konudan bahsetmek istemiyoruz.

Mustafa Özdemir
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 19:00:19
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 15:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?