19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILCAHAMAM - ANKARA

Mağaralar turizme açılıyor

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, ilçede bulunan mağaralar ve tarihi yerleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Ünal, Kızılcahamam sınırları içerisinde bulunan başta mağaralar olmak üzere tarihi ve turistik yerlerin bugüne kadar değerlendirilmediğini ifade etti. Bu konuda jeoloji ve arkeoloji bilimi uzmanlarından bir grup oluşturduklarını kaydeden Ünal, "Tarihi değerlerimize uzaktan bakmak yerine onlara sahip çıkmak, onları turizme açmak hem ilçemizin tanıtımı hem de ekonomimiz için iyi olacaktır. Tarihi değerlerimizi kaderine terk etmekten ziyade onları gelen ziyaretçilere açmak daha mantıklı" dedi.

Proje çalışmaları üzerinde çalışan ekibin ilk önce 1/25.000 haritalar üzerinde tarihi yerlerin tespiti ve bu yerlerin turizme açılabilmesi için neler yapılacağı üzerinde rapor hazırlayacağını belirten Ünal, bizzat tarihi yerleri yerinde inceleyen araştırma ekibinin turizm bölgelerini resimleyip çalışmalarını tamamladıktan sonra bilgi ve belgelerin kitap haline getirileceğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 17:23:38
Güncelleme :27 Haziran 2009 Cumartesi 17:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?