20
Mayıs
2024
Pazertesi
KIZILCAHAMAM - ANKARA

Polis katili akıl hastası!

Yaralı olarak yakalanan zanlının ailevi problemlerinin olduğu ve ruh sağlığının yerinde olmadığı iddia edildi.

Tüyler ürperten olay Ankara Kızılcahamam'da meydana geldi. Aşırı sürat yaparak radara yakalanan 34 MHM 67 plakalı otomobilden şüphelenen emniyet ekipleri, aracı Kazan ilçesinde durdurmak istedi. Ancak şoför dur ihtarına uymadı ve kaçmaya başladı.

Alarma geçen polis ekipleri, Kızılcahamam'da barikat oluşturdu ve aracı durdurdu. Zanlı Süleyman Y, sivil polis aracıyla yan yana geldiği sırada ruhsatsız Baretta marka silahını çıkarıp ateş etmeye başladı. Polisler de açılan ateşe karşılık verdi ve bir süre çatışma yaşandı.

Çatışmada iki polis memuru ağır şekilde yaralandı. Polis memuru Gökhan Elbistan, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Ağır yaralı İbrahim Şafak ise İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Yaralı olarak yakalanan zanlı Süleyman Y, ilk önce Kızılcahamam Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından da Ankara'ya sevk edildi. Araçta bulunan 2 çocuğu ise çatışmada yara almadı.

Basına yansıyan ilk haberlerde araçta biri kalaşnikof tüfek olmak üzere 2 silah bulunduğu iddia edildi. Ancak bu iddianın doğru olmadığı anlaşıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da zanlının terör örgütleriyle bağının bulunmadığını açıkladı.

Yapılan ilk incelemede zanlı Süleyman Y'nin İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü'nde çalıştığı ve ailevi problemleri sebebiyle ruh sağlığının yerinde olmadığı tespit edildi. Süleyman Y'nin Adıyaman'da eşi ile tartıştığı ve tartışmanın ardından çocuklarını alarak İstanbul'a gittiği düşünülüyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 19:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?