17
Mayıs
2024
Cuma
KIZILCAHAMAM - ANKARA

Soğuksu Milli Parkı piknik alanı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Hatice Akgül, yaptığı açıklamada Ankaralıların hem piknik yaparak dinlenebilecekleri, hem de spor yapabilecekleri bir piknik alanı oluşturduklarını bildirdi. 5 bin metrekarelik piknik alanında ailelerin çocukları için oyun parkı da olduğunu bildiren Akgül, piknik yapanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini belirtti.

Soğuksu Milli Parkı’nın Kuyubaşı mevkiinde bulunan alanda her türlü gereksinimin düşünüldüğünü ve planlandığını söyleyen Akgül, Soğuksu Çevre Piknik Alanı’nda barbekülü kamelyalar, piknik masaları, Karadeniz mimarisinin güzel bir örneği olan serender, dekoratif amaçlı bir şelale, kuyular, köprü, çiçeklikler, kağnı arabası, top arabası, spor yapılabilecek yürüyüş bandı ve mekik tahtası bulunduğunu kaydetti. Akgül, içinde kuş evlerinin de bulunduğu alanda tamamen orman mantığına uyumlu ahşap ürünler kullanıldığını ve varolan dokunun korunduğunu vurguladı. Soğuksu Milli Parkı’nı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl önce yapılan protokolle, Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü’nden devraldığını hatırlatan Akgül, parkın her tarafına piknik masaları yerleştirdiklerini ve yolları düzelttiklerini bildirdi.

Piknik alanında 24 saat boyunca 74 güvenlik görevlisinin görev yaptığını ve gündüz saatlerinde 50 temizlik elemanıyla yapılan piknikçilere hizmet verildiğini kaydeden Akgül, bölgede bundan sonra da yeni projeler gerçekleştirileceğini açıkladı.

iha-kızılcahamam
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 13:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?