19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kızılcahamam- Büyüleyen güzellikler ve büyüyen sorunlar

Kızılcahamam’ın güzelliklerinden ve sorunlarından biraz bahsedelim.Şifalı kaplıcaları,Doğal Maden suları (12 lt sn),eşsiz doğal piknik ve mesire  alanları, Memba suları, etrafını saran Akyer, Eğrekkaya, Kurtboğazı,ve Bayındır barajları, ile bu güzelliği tamamlayan.

 

Fakat üzerinde barındırdığı insanlara,kendini yönetmek için iktidara gelen başkanlara,kendi  güzelliklerini ve sorunlarını anlatamayan bir Kızılcahamam, bizler bu güzelliklerin değerini bilip onları yeterince tanıtıp insanlarla paylaşabiliyor muyuz? maalesef hayır kendimiz kullanmadığımız gibi başkalarına da güzel bir ortam bırakmıyoruz.

 

Kızılcahamam 17200 nüfusu olan ve yazları 25-30 binlere kadar çıkan bir ilçe, sorunlar her geçen gün katlanırken çözümleri görmek maalesef  şuan için mümkün gözükmüyor. Neden henüz yeni seçilmiş, ilçeyi tam anlamıyla tanıyamamış, ekibini oluşturup hizmetlere başlayamamış,on dokuz trilyon devraldığı borcun yükünden kurtulamamış,yapmak istediği yatırım ve projelerini ortaya koyamamış,acil eylem planı olarak dahi, basit fakat önemli hizmetler noktasında bile yetersiz kalan   bir belediye.

 

Hertarafı baraj olmasına rağmen susuzluğunu dahi gideremeyen alt ve üst yapıdaki eksiklikleri yıllardan buyana çözemeyen,yollarını,kaldırımlarını, elektrik  ve telefon telleri turistik bir şehrin büyüsünü bozarcasına karşımıza çıkan manzarayı gördükçe,Neden bu güzel şehri çirkinleştirmeye çalıştığımız için,Gelişmek adına bir şeylerin yapılamadığını gördüğüm için üzülüyorum. Ama üzülmenin memleketime bir fayda getirmediğinin bilincinde olduğum için bundan sonra bu sayfada bu konuları masaya yatırıp birlikte hep beraber tartışıp çözüm bulmaya çalışacağız.

Talha Burak
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 01:17:09
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 15:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?