20
Mayıs
2024
Pazertesi
NALLIHAN - ANKARA

7'den 70'e eğitim

Her yaşta, her yerde, herkese eğitim anlayışı ile hareket eden Nallıhan halk Eğitimi Merkezi yaz tatili süresince büyük işlere imza attı.

7 den 70’e yöre halkına bir çok konuda eğitim verildi. Çok sayıda meslek edindirme kurslarının yanı sıra açtığı sosyal kültürel kurslarla da faaliyetlerini sürdürdü.

Okulların tatil olması nedeniyle öğrencilerimizin boş zamanlarını öğrenerek geçirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve yeni bir çevre kazanarak sosyal anlamda gelişmeleri için çok sayıda kurslar açılmıştır.

Bölge halkına meslek kazandırmak için da çalışmalar sürmekte olup yine yaz tatilinde bu anlamda kurslar açılmıştır.

Nallıhan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa ERYİĞİT’ten alınan bilgiye göre yaz döneminde bu anlamda açılan kursların sayısal verileri ise şöyledir. Sosyal ve kültürel kurslar olarak 7 farklı branşta 13 ayrı grupta 325 kursiyere eğitim verilmiştir. Açılan kurslar ise İngilizce, Gitar, Saz(bağlama) Yüzme, Futbol, Basketbol, ve Bilgisayar Operatörlüğüdür. Yoğun bir katılımla başlayan kurslarımız sonuna kadar aynı ciddiyetle devam etmiş olup sonucunda kursiyerlerin yüzünde öğrenmenin vermiş olduğu mutluluk gözlemlenmiştir.

Meslek edindirme kursları olarak ta İş makineleri kullanım (operatörlüğü) kursu, Satış elemanı yetiştirme kursu, Argon kaynakçılık kursu, Temel Kaynakçılık kursu, Mekikli dokuma kursu yaz tatili süresince verilen kurslarımız olmuştur. Bu kurslara ise 110 kursiyerimiz katılmıştır.

Bütün okulların tatilde olduğu bu dönemde Merkez Müdürü Muhittin ÖREN, Müdür Başyardımcısı İsmail ÖRÜNCÜ, Müdür Yardımcısı Mustafa ERYİĞİT ve 15 öğretmen,usta öğretici ve uzmanıyla hizmet veren Halk Eğitimi Merkezi yaklaşık 500 kişinin farklı alanlarda yetişmesine olanak sağlamıştır. Bu çalışmaların yapılmasındaki katkılarından dolayı Nallıhan Kaymakamı Sayın Ömer TORAMAN’a , Nallıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail DOĞRU’ya teşekkür ederiz.

2008-2009 Eğitim Öğretim yılı içinde hazırlıklara başlayan merkezimiz bir çok farklı alanda eğitim vermeyi planlamaktadır. Çalışmalarımız hakkında düşüncelerinizi ve bizden taleplerinizi her zaman bizlere iletin

nallıhanvakfi.org
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 11:16:13
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 11:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet buga IP: 78.169.169.xxx Tarih : 30.12.2008 15:04:46

helalal olsun cok güzel birsey valla bende saz kursu ogrenmek iştıyorum