3
Mayıs
2024
Cuma
ŞEREFLİKOÇHİSAR - ANKARA

Berat Cömertoğlu

Berat Cömertoğlu Meslek Yüksek Okulu

Şereflikoçhisar’ın yıllardır süren üniversite hayali, hayırsever iş adamı Berat Cömertoğlu’nun yardımıyla gerçek oldu.

Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim öğretim verecek olan Berat Cömertoğlu Meslek Yüksek Okulu düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Ankara Valisi Yahya Gür, AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tunanbay, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. H. Ferhat Özer, SPK Başkanı Doğan Cansızlar ve vatandaşlar katıldı. Hemşehrilerinin bu kadar yoğun ilgisinden dolayı çok duygulandığını belirten hayırsever iş adamı Berat Cömertoğlu, "Hemşehrilerim Koçhisar’a yaptığım hizmetlerim devam edecek. Bu kadar kalabalık karşısında inanın çok heyecanlandım. Sizlere ne hizmet etsem azdır" dedi.
Vali Yahya Gür de, Şereflikoçhisarlı hayırsever Cömertoğlu’nun örnek alınmasını gerektiğini belirterek, "Şerefkoçhisar, Ankara’nın 2. büyük ilçesi. Ankara’ya uzak ama kalbimize çok yakın. Hayırsever bu vatandaşımızı tebrik etmek istiyorum. Yapılan bu iş gönül meselesidir. Ne güzel bir aile yapısı var. Türk ailesi böyledir" diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Ensönmez Yarbay ise, Şereflikoçhisar’ın unutulmaması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:
"AK Parti istişare toplantısı vardı. Ben Şereflikoçhisar’a geldim. Hayırsever vatandaşımızın yaptırdığı bu üniversitede nice insanlar yetişecek. Örnek alınacak bir davranıştır."
CHP Milletvekili Tomanbay ise, Şereflikoçhisar’ın Ankara’nın bir ilçesi olduğunu ve unutulduğunu belirterek, "Koçhisar ilçemiz Ankara’ya uzak olduğu için unutulmuş bir durumda. Bu üniversitenin açılışından dolayı çok mutluyuz ama AK Parti hükümeti her şeyi özelleştirdiği için inşallah bu üniversiteyi satmaz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Gür, hayırsever iş adamı Berat Cömertoğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.
Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu’na bu yıl 580 öğrencinin alınacağı ve okulun işletme ile pazarlama bölümlerinde eğitim vereceği bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar