23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kefil olmayınca oğlunu kaçırdılar

Ankara'da fidye için kaçırılan 10 yaşındaki çocuk, Sincan ve Kars'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Ankara'nın İmrahor Köyü'nde bir işadamının 10 yaşındaki oğlunun 9 Aralık 2005 günü kaybolması üzerine, aile polisten yardım istedi. Kaybolan çocuğun bir arkadaşı 1 gün sonra aileye, çocuğun tanımadığı bir kişi tarafından otomobile bindirilerek götürüldüğünü söyledi. Aynı gün öğle saatlerinde ise aileyi arayan kimliği belirsiz bir kişi, "Çocuğunuzu kaçırdık, 250 bin dolar hazırlayın. Polise haber verirseniz çocuğunuzu bir daha göremezsiniz" diyerek telefonu kapattı.

Ailenin olayı polise bildirmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. 1 gün sonra fidyecilerin aileyi tekrar araması üzerine, yerleri tespit edilerek, Kars ve Sincan'da eşzamanlı bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, kaçırılan çocuk Sincan'da bir evde bulundu. Operasyon sonucu Mehmet K. ve Yalçın K. Kars'ta, Muharrem S., Mehmet B. ve Bülent Y. Ankara'da olmak üzere, toplam 5 kişi yakalandı. Mehmet M. isimli kişinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Zanlılardan Mehmet K.'nın kaçırılan çocuğun besicilik yapan babasıyla Kars'ta hayvan alışverişi nedeniyle tanıştığı öğrenildi. Mehmet K.'nın bir kredi talebi nedeniyle babadan kefil olmasını istediği, ancak olumlu cevap alamadığı belirlendi. Bunun üzerine, Mehmet K. ve şebekenin diğer üyelerinin kaçırma olayını planladığı anlaşıldı. Şebekenin daha önce çocuğu bir düğün esnasında kaçırmak istediği ve başaramadığı, olay günü ise Bülent Y.'nin, evlerinin yanında top oynayan çocuğa yaklaşarak, top verme bahanesiyle otomobiline bindirip kaçırdığı anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:49:46
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 15:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?