7
Mayıs
2024
Salı
SİNCAN - ANKARA

ERTAN YÜKSEL

ÖZGEÇMİŞİ
26.02.1944 Günü Adana'da dünyaya geldi. İlk Orta ve Lise öğrenimlerini Adana'da tamamladı. 1966 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra 1967 Aralık ayında İçel Maiyet Memuru olarak İçişleri Bakanlığında göreve başladı, Aksaray-Ortaköy ve Keçiborlu Kaymakam vekilliklerinden sonra 1970 Haziran ayında Kaymakamlık kursunu bitirip İpsala'ya Kur'a sonucu atandı. 1972 Ekim ayında askerlik görevini yerine getirmek üzere bu görevden ayrıldı.

Şubat-1974 tarihinde Kaş Kaymakamı olarak tekrar görevine döndü. Eylül-1975 tarihinde Olur, Mart-1976 tarihinde de Eruh Kaymakamlığı görevine başladı, Ağustos-1976 tarihînde bu görevinden Istifaen ayrıldı.
Sabancı Holding’in Export firmasında Departman Müdürü olarak görev yaptı. Özel Sektöre alışamadığından, Haziran-1978 tarihinde tekrar Kaymakamlık görevine döndü ve Yüksekova’ya atandı. Ağustos-1979 tarihinde Pazarcık’ta göreve başladı. Buradayken, 20 gün Almanya’ya incelemelerde bulunmak üzere Bakanlık tarafından gönderildi. Ekim-1979 tarihinden Haziran-1980 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı Yabancı Diller Eğitim Merkezi’nde İngilizce kursu aldı. Haziran-1980 tarihinde Gerze Kaymakamlığına atandı. Belediye Başkanlığı da yaparak burada Kütüphane, Saat Kulesi, Atatürk Heykeli, Yepyeni Cumhuriyet Meydanı, Öğrenci yurdu ve örnek şehircilik düzenlemelerini bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içerisinde imkansızlıklara rağmen başardı. Ağustos-1982 tarihinden itibaren de Bor Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını yürüttü. 1983 yılında Bor Belediye Meclisi seçilmiş üyelerin oy birliğiyle (Kaymakam ve Belediye Başkanı olarak Bor’a yaptığı üstün hizmetlerinden dolayı) Bor’un fahri hemşerisi oldu. Ağustos-1985 tarihinde Görele’ye atandı. Burada eşya piyangosu düzenleyerek ilkokul binasını kazandırdı. Temmuz-1988 Temmuz-1989 tarihleri arasında Bakanlık tarafından İngiltere’ye eğitim için gönderildi. Görele’ye döndükten sonra Bakanlık tarafından Ağustos-1990 tarihinde Antalya Vali yardımcılığına atandı. 2 yıl sonra, bir yıl Vekil olarak, bir yılda asil olarak Manavgat Kaymakamlığı yaptı. Ağustos-1994 tarihinde Çatalca Kaymakamlığına atandı. 1998 yılında o günkü değeriyle 1 Trilyon lira halkın katkısıyla Hastane, Atatürk Heykeli, Soğuk Hava Deposu ve Çevre temizliği için vidanjör ve çöp kamyonu alımı ile bu çalışmalarından dolayı İstanbul’da en başarılı Kaymakam olarak “Yılın İdarecisi” Türkiye seçimine aday gösterildi. O yıl, yılın idarecisinde Vali Hüseyin ÖĞÜTÇEN ödülüne layık görüldü. Ayrıca, burada Trakya’nın en büyük şehit anıtını halkın yardımı ile yaptırmış olması nedeniyle Sayın Bakan tarafından Milli Savunma Bakanlığının Madalya-Şilti verildi.

Ağustos-1998 tarihinde Burhaniye Kaymakamlığına atandı. Buradaki görev süresi içerisinde halkın yardımıyla bir Polis Karakolu, Sağlık Ocağı, biri köyde diğeri şehir merkezinde 2 ilköğretim okulu ve bir su kuyusu, Kuva-i Milliye ve şehit anıtı yaptırılmıştır. Ayrıca Hizmet Birliğine bir Fatih kamyon, bir panelvan kazandırılmıştır. Türkiye’de ilk olarak donanımlı köy sağlık tarama aracı ve köy muhtarlıkları online bilgisayar ağı kurulmuştur. Ekim-2003 tarihinden beri Sincan Kaymakamlığı görevini yürütmektedir.
Çeşitli tarihlerde, Turizm, İnsan Hakları, Mahalli İdareler Planlaması ve başka konularda hizmet içi eğitimi gördü. Çeşitli tarihlerde birçok valimizden takdirname alarak ödüllendirildi.
Evli ve bir çocuğu var.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar