28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Okul önlerinde seyyara izin yok

Yenimahalle Belediyesi, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılının daha rahat ve daha huzurlu bir ortamda geçirilmesine katkı amacıyla, geçen yıllarda da olduğu gibi bölgesindeki birçok okulun çevre düzenlemesini yaparken, bozuk olan asfaltlarını da onardı. 

Yenimahalle Belediyesi, son 2.5 yıllık sürede ilçe sınırları içerisindeki okulların birçoğuna 167 adet bank, 14 adet basketbol potası, hentbol, voleybol direkleri dikerken, 10 adet oyun grubu düzenledi, ayrıca bin 274 adet fidan ve 2 bin 200 adet mevsimlik çiçek, 50 metreküp gübre ve 105 kilogram çim tohumu ihtiyacını karşıladı. Bunun yanı sıra, öğrencilerin sağlığı konusunda da titiz davranan Yenimahalle Belediyesi, görüntü ve gürültü kirliliğine neden olan seyyar satıcılara karşı da önlemlerini artırdı. Zabıta ekipleri okulların açılmasıyla da okul önlerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, öğrencilerin okullarına daha rahat gidip gelebilmeleri, okul bahçelerinde daha rahat ortamlarda oynayabilmeleri ve daha güzel şartlarda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla imkanları ölçüsünde okullara her türlü desteği yapmaya çalıştıklarını belirtti. Seyyar satıcılarla mücadelede vatandaşların kendilerine destek olmasını isteyen Başkan Duyar, "Zabıta ekiplerimiz her gün sabah akşam devriye geziyorlar. İlçemizde vatandaşlarımızın kaldırımlarda daha rahat yürüyebilmeleri, alışverişleri daha sağlıklı ve daha huzurlu bir ortamda yapabilmelerini sağlamak amacıyla kesinlikle okul önlerinde seyyara izin vermeyeceğiz. Bu konuda şikayetleri olan vatandaşlarımız belediyemizin 315 04 58 nolu telefonuna günün her saatinde başvurabilirler" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 14:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?