2
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Tiyatrolu günler başladı

Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Grubu yeni sezona "Keloğlan" ve "Sultan Kız" adlı oyunlarla "merhaba" dedi.

Pazartesi ve Salı günleri, saat 10.30 ve 14.30 olmak üzere 2'şer defa ilköğretim okullarına ücretsiz sahnelenecek olan "Keloğlan" ve "Sultan Kız" adlı oyunlar, cumartesi günleri de saat 15.30'da Yenimahalleli tiyatro severlere yine ücretsiz sergilenecek.
Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Grubu, çocuk oyunlarının yanı sıra büyükler için hazırlamış olduğu "Plastik Hayatlar" adlı oyunu da 26 Kasım 2005 tarihinden itibaren her cumartesi günü saat 19.00'da halka ücretsiz olarak sunmaya başlayacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yenimahalle'yi kültür ve sanatın merkezi yapabilmek için belediye olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Belediyeciliği sadece çöp toplamak, temizlik yapmak, asfalt dökmek olarak görmediklerini kaydeden Başkan Duyar, "Amacımız, ilçemizi kültür - sanat şehri haline getirebilmek. Bunun için kültür ve sanat faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Kurmuş olduğumuz Tiyatro Grubumuz geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımız ve vatandaşlarımız için ücretsiz oyunlar sergilemeye başladılar. İlk etapta ilköğretim çocuklarımız için gösterime başladığımız 'Keloğlan' ve 'Sultan Kız' isimli oyunlarımıza, 26 Kasım'da 'Plastik Hayatlar' adlı oyun ile büyükler için devam edeceğiz. Tek isteğimiz Yenimahallemizi örnek bir ilçe haline getirebilmek, kültür ve sanatın merkezi yapabilmek" dedi.

Vatandaşlar, ücretsiz olarak sergilenen tiyatro oyunları ile ilgili olarak Yenimahalle Belediyesi Eğitim ve Kültür Müdürlüğü'nün 344 02 30 nolu telefonundan rezervasyon yaptırabilecek.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 15:53:59
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 12:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?