31
Mayıs
2024
Cuma
ATKARACALAR - ÇANKIRI

Atkaracalar'a hizmet eden başkanlar

Atkaracalar 1927 yılında belediyelik statüsüne kavuşmuştur. İlk belediye başkanı Osman Efendi (Çerçi ), ikinci belediye başkanı Karakaş Mehmet Efendi ( Demirtürk), üçüncü belediye başkanı Ahmet Efendi (Özçerçi), dördüncü belediye başkanı Mustafa Bey ( Öztürk), Mustafa Bey iki devre belediye başkanlığı yapmıştır.

Ancak görevinin 6. yılında görevden alınarak yerine vekaleten Hoca Abdullah Efendi getirimiştir.

Hoca Abdullah Efendi Sakalin köyündendir. Daha sonra vekalet Mustafa Altıntaş’a verilmiştir.

1937 yılında Atkaracalar’ ın nüfusu 2000’ in altına düştüğünden belediyelikten köy statüsüne düşürülmüştür. Sonra muhtarlık seçimi yapılarak Vahit Efendi ( Tekin) muhtar olmuştur.

Sonraki yıllarda yapılan seçimlerde Topal Ihsan (Çerçi) muhtar olmuş ve onun zamanında Ilkokul (eski ilkokul) binası ve istasyon yolu yapılmıştır.

Daha sonraki yıllarda yapılan çeşitli dönemlerde ki seçimlerde sırasıyla Ahmet Altıntaş, Kadir Efendi ( Atlı ), Ethem Döndü. Ali Akçaoğlu muhtar olmuştur.

1951 yılına kadar tek muhtarlık olarak idare edilmiştir.

Atkaracalar 1951 yılında Ali Akçaoğlu zamanında tekrar belediyelik statüsüne kavuştuktan sonra ilk belediye başkanı Ali Akçaoğlu seçilmiştir.

1951- 1960 yılları arasında bu görevini sürdürmüş olup, bu tarihten sonraki Belediye Başkanlarımız aşağıda fotografları ile sıralanmıştır.

atkaracalarim.com
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 18:38:09
Güncelleme :6 Şubat 2008 Çarşamba 19:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?