23
Mayıs
2024
Perşembe
ELDİVAN - ÇANKIRI

Kiraz Festivali şenliği

13. Eldivan Kiraz Festivali’nin ikinci gününde yapılan etkinliklere katılan Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, "Festivaller o yörenin sorunlarını ele almalı. Mesela Eldivan’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için neler yapılmalı, neler olmalı, bu festivaller de işlenmelidir" dedi.

Festivallerin yıl boyu çalışan, yorulan insanların dinlendiği, eğlendiği ve morallerinin yükseldiği, yöre dışındaki insanlarla yöredekilerin hasret giderdiği zamanlar olduğunu ifade eden Vali Öner, "Festivaller yörenin kimliğini bulmaya yönelik araştırmalar yapılmasına da vesile olmalıdır.

Mesela Eldivan’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için neler yapılmalı, neler olmalı, bu festivallerde işlenmelidir. Mesela Hacı Murad-ı Veli’yi anıyoruz. Anadolu erenlerinden önemli şahsiyetlerimiz hakkında daha çok bilgiye ulaşabilmek için festivaller yardımcı olabilir" diye konuştu.

Eldivan Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş da konuşmasında, geçen yıl festival yapamamalarının nedeninin ekonomik olduğunu, bu yıl sponsorlar yardımıyla festivali gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İkinci gün etkinlikleri, Seymen ve okul folklor ekiplerinin gösterisi, buzağı teşvik, atıcılık ve en iyi kiraz yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle devam etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 21:47:07
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 12:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?