30
Mayıs
2024
Perşembe
ILGAZ - ÇANKIRI

Futbolun sorunları masaya yatırıldı

Kulüpler Birliği Vakfı'nın, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği Türk futbolunun sorunlarının tartışıldığı sempozyum sona erdi.

Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerinden 70 dolayında kulüp başkanının katıldığı ve yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından sempozyumun sonucuyla ilgili bir açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, toplantının çok iyi geçtiğini açıkladı.

Beşiktaş Kulübü'nden hiç bir temsilcinin bulunmadığının görüldüğü sempozyumda konuşulanlarla ilgili Gümüşdağ'ın açıklamaları şöyle;

''Bank Asya 1. Lig, TFF 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinin bir tüzel kişilik şemsiyesi altında toplanmalarına ilişkin görüşler ve bu birliktelik altındaki faaliyetlerin olası olumlu sonuçları konuşuldu. Benzer şekilde Süper Lig Kulüpler Birliği'nin tüzel kişiliği altında yeniden yapılandırılması gerektiğiyle ilgili düşünceler kulüp başkanlarıyla paylaşıldı. Önümüzdeki günlerde somut adımlar atılacak ve atılacak bu adımlar kamuoyuyla da paylaşılacaktır. Ancak peşinen söyleyebiliriz ki, oluşacak yeni yapının Türk futbolunun marka değerini arttıracağını, gelirlerini büyüteceğini futbolun topyekin kalkınacağına doğrudan etkisine inancımız tamdır. Ayrıca kulüplerimiz, belediyeler ile kulüpler arasındaki ilişkinin yeni bir yasal zemine oturtulması konusunda düşünceye sahipler.''


- ''YENİ PROJELER OLUŞTURULACAK'' -


Göksel Gümüşdağ, Bank Asya 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüpleriyle ilişkileri sürekli takip edecek, ortak projeleri oluşturacak, gelişmeleri izleyecek bir komiteyi Kulüpler Birliği Vakfı bünyesinde oluşturmaya karar verdiklerini bildirdi.

Kurulacak komitede Recep Mamur, Mecnun Otyakmaz, Mehmet Ali Kuntoğlu, Göksel Gümüşdağ, Ahmet Malatyalı, Hakan Erdemir, Cihangir Marmara'nın yer aldığı açıklandı.

Gümüşdağ ayrıca UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in önerisi doğrultusunda, futbol federasyonuna bir kulüpler komitesi kurmasını önerdiklerini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 12:51:26
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 12:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?