18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kadın işçi, kanlar içinde kaldı

Çankırı Korgun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren MONOSAN firmasına ait elektrik gereçleri fabrikası işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Eylem sırasında bayılarak yere düşen bir bayan yaralandı. Fabrika önünde toplanan işçiler 5 aydır maaş alamadıklarını bildirirken, bir bayan işçi baygınlık geçirdi.

Bayılarak yere düşen bayan işçinin düşme esnasında yaralanması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde kanamalar meydana geldi. Arkadaşlarının yardımıyla Korgun Sağlık Ocağı'na götürülen bayan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Arkadaşlarının fenalık geçirdiğini gören diğer işçiler, yönetim katında bulunan odalara saldırdı. Kısa süreli arbede sonucu sakinleşen işçiler haklarını aramaya devam edeceklerini belirtti. İşçiler, fazla mesai yaptıkları halde hiç mesai alamadıklarını da iddia etti.

MONOSAN çalışanlarının bir kısmı maaş alamadıklarını eylemle dile getirirken, bir kısmı da sessiz şekilde beklemeyi tercih etti. İşçiler, fabrika sahibi Emin Cankurtaran'dan bir açıklama beklediklerini de ifade etti. Bu arada, fabrikada üretimin tamamen durduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 17:17:30
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 12:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?