26
Mayıs
2024
Pazar
ORTA - ÇANKIRI

Kadın çiftçiler bilgilerini yarıştırdı

Orta İlçesinde Tarım İlçe Müdürlüğünün Düzenlemiş Olduğu Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması Yapıldı.

Türkiye genelinde yapılan finalleri Muş’ ta düzenlenecek, kadın çiftçilerin Tarım, Hayvancılık ve Gıda konularında genel kültürlerini ölçmek amacıyla yapılan yarışmanın Çankırı İl elemelerinde İlçemizi temsil edecek bayan çiftçiler yapılan yarışma ile belirlendi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’ nın okunması ve İlçe Tarım Müdürü Zafer KAYA’ nın açılış konuşması ile başlayan, büyük bir heyecan ve rekabete sahne olan yarışmada hüzün ve neşe bir arada yaşandı.

Yarışmaya 6 bayan çiftçiden oluşan 3 grup katıldı. İlk 15 sorunun ardından bir grubun elendiği yarışmanın birincisi 6.Altın Soru sonunda Songül EZDER-Şengül AKPUNAR’ dan oluşan grup oldu.

Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde İlçe Kaymakamımız Fatih ÖZDEMİR Yarışmayı düzenleyen İlçe Tarım Müdürlüğü personelini ve yarışmaya katılan yarışmacıları tebrik ederek, bu tür sosyal etkinliklerin artırılarak geleneksel hale getirilmesi temennisi ile yarışmada birinci olarak İlçemizi İl elemelerinde temsil edecek gruba ödülünü verdi. Yarışmada ikinci olan gruba ödülü Belediye Başkanı Halil AKPUNAR, üçüncülük ödülü Malmüdürü Kerim YILMAZ tarafından verildi.
 

Haber 18
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 22:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?