18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Serinlemek isteyen iki kişi öldü

Eskişehir'in Alpu İlçesi'nde, serinlemek amacıyla gölete giren 2 genç boğuldu. Gençlerin cesetleri, dalgıçlar tarafından bulunarak sudan çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mehmet İnanç (17), Sezgin Güldal (17), Ferdi Çetin (17) ve Durmuş Özuysal (17) serinlemek için dün Alpu İlçesi Bozan Beldesi'ne bağlı Özdenk Köyü yakınlarındaki DSİ'ye ait sulama göletine gitti. İlk önce Sezgin Güldal gölete girdi. Güldal'ın ısrarı üzerine Mehmet İnanç da, altı balçık olan gölette yüzmeye başladı. Yüzme bilmeyen Ferdi Çetin ile Durmuş Özuysal ise, arkadaşlarını kıyıdan seyrediyordu. Gölette açılan Sezgin Güldal'ın çırpınarak yardım istediğini gören Mehmet İnanç, arkadaşını kurtarmak için yüzerek yanına gitti. Güldal ile kendisini kurtarmak isteyen İnanç, bir anda suda kayboldu. Arkadaşlarının su yüzeyinde göremeyen Ferdi Çetin ve Durmuş Özuysal, durumu önce ailelerine, daha sonra da jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, suda kaybolan Sezgin Güldal ve Mehmet İnanç'ı aramaya başladı.

Gece çalışmalarına ara veren jandarma, Eskişehir Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı arama ve kurtarma timi dalgıçlarının yardımıyla, bugün arama çalışmalarına devam etti. Aramalar sonunda boğularak can veren Sezgin Güldal ve Mehmet İnanç'ın cesetlerine ulaşıldı. Sudan çıkarılan gençlerin cesetleri, Alpu Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 15:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?