19
Mayıs
2024
Pazar
ÇİFTELER - ESKİŞEHİR

Kaçak lojman, iki kurumu karşı karşıya getirdi

Çifteler'de kaymakamın kaçak yaptırdığı ve 2 kez mühürlenen dubleks tipi lojman binası iki kurumu karşı karşıya getirdi. Altı ay önce Çifteler Kaymakamlığı’na tayin olan Mustafa Gündoğan, bir süre sonra Cumhuriyet Meydanı yakınında bulunan tek katlı lojmanı yıktırarak yerine dubleks bir lojman inşa ettirdi. Bu arada Belediye Başkanı Süleyman Bozdağ’ın talimatıyla Fen İşleri ekipleri, ilçede kaçak yapılarla ilgili kontrol başlattı. Görevlilerin yaptığı araştırmada, aralarında kaymakamlık lojmanının da bulunduğu 18 binanın ruhsatsız ve kaçak olduğu tespit edildi. Bunun üzerine belediye yetkilileri, kaymakamlığa ait lojman binası inşaatını mühürledi.

Kaymakam Mustafa Gündoğan’ın, tamamlanma aşamasına gelen lojmanın kapısına yapıştırılan mühürleri 2 kez kopardığı ileri sürüldü. Belediye görevlileri ise ruhsatsız lojman binasını 2. kez polis nezaretinde mühürlemek zorunda kaldı.

Kaymakam Gündoğan hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Başkan Bozdağ, "Mülkiyeti valiliğe ait olan bu bina, 3194 sayılı kanuna muhalefetten mühürlendi. Bu bina hiç bir proje, bayındırlık ve valiliğin izni olmadan yapılmıştır. Hiç kimse hukukun üstünde değildir. Yasaların bize verdiği yetkiyle diğer binalarla birlikte bu bina da mühürlendi. Ancak mühür ikinci kez koparıldı ve bizler savcılığa şikayet dilekçesi verdik. Konuyla ilgili tutanak tuttuk. Binayı 2 defa mühürledik. Üçüncü kez mühürlemek devletimizi zaafa uğratır. Biz kanuni hakkımızı kullanacağız" dedi. Kaymakam Gündoğan ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Çiftelerli bazı vatandaşlar da, "Kaymakam kaçak bina yaparsa, vatandaş ne yapar" diyerek tepkilerini dile getirdi. Öte yandan, belediyenin ilçedeki kaymakamlık lojmanının yanı sıra 17 binayı daha mühürleyerek, inşaat sahiplerine 25’er milyar lira para cezası verdiği öğrenildi.

Çifteler
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 16:21:17
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 16:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozcan fil IP: 84.98.89.xxx Tarih : 12.09.2005 02:13:50
selam bu haberi okudum ilginc buldum nedenide ortada fakir vatandasa oluyor iki dev carpismis esilen karinca olmus (kaymakamla baskana birsey olmaz olan kariban vatandasa olur ben kaymakami tanimam baskan mahaleye firin yapacagi firin yerine vatandasa imar pilanini rusadi bedavaya yapsin bileyim onun hizmet etini