23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇİFTELER - ESKİŞEHİR

Maaş alamayan işçilerden protesto

Çifteler'de, maaşlarını alamadıklarını iddia eden bir grup işçi, fabrika önünde eylem yaptı.

Jandarma, bir sendika yöneticisini gözaltına aldı. Granits Fabrikası önünde toplanan ve maaşlarının ödenmediğini ileri süren bir grup işçi, vardiya girişi öncesi protesto gösterisinde bulundu.

Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik tedbirleri aldığı eylemde, fabrika yetkilileri ile görüşen işçiler, maaşlarının ödenmesini, aksi takdirde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Yetkililerle görüşmenin ardından işlerinin başına dönmek isteyen işçilerin atölyelerdeki malzemelere zarar verebileceklerini savunan bir fabrika görevlisi, işçilerin bir gün izinli sayılacaklarını söyledi.

Fabrika yetkilileri, çalışmak isteyen işçilerin ertesi gün gelip iş başı yapabileceklerini, işi bırakmak isteyenlerin ise kıdem tazminatlarının ödenerek iş akitlerinin sona erdirileceğini söyledi.

Jandarma, yapılan görüşmelerin ardından işçilerin fabrika önünden dağılmalarını istedi. İşçiler ile fabrika görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı. Bu sırada Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Hür Keskin, jandarma tarafından gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 17:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?