19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNYÜZÜ - ESKİŞEHİR

Yeşilyaka ziyareti

İlçemiz Kaymakamı Murtaza DAYANÇ beraberinde İlçe jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Amiri ile bİrlikte Bakanlar Kurulu'nun 23/10/2007 tarih ve 2007/12652 sayılı Resmi gazete'de yayınlanan kararı ile Ayvalı Köyü'nden ayrılarak müstakil Köy olarak kurulan Yeşil Yaka'yı ziyaret etmiştir. Köylülerlerce coşkulu bir şekilde karşılanan Sayın Kaymakamımız önce İlköğretim Okulundaki toplantı salonunda vatandaşlarımıza hitap ederek yeni kurulan köylerini tebrik etmiş, kendilerden birlik,beraberlik içinde, sevgi ve kardeşliğin en üst seviyede hissedileceği, çalışkan, örnek bir Köy beklediğini dile getirerek, Muhtarlık seçimlerinin 2009 mahalli idareler Genel seçimi ile beraber olacağını belirten sayın Kaymakamımız vatandaşlarımıza Kaymakamlığımızın kapısının herzaman açık olduğunu ve yapılacak projelere en iyi şekilde destek vereceklerini ifade etmiştir.

Daha sonra Tarım İl Müdürlüğünden gelen personeller tarafından Kooperatifçilik hakkında köylülerimize bilgilendirme yapılmış ve görüş alış verişinde bulunulmuştur. Kaymakamımız tarafından daha çok; yapılacak projeler hususunda birlik ve beraberliğin önemi dile getirilerek, vatandaşlarımıza yapacakları işlerde daima ileriyi görerek hareket etmelerinin yanısıra ayaklarının yere baması konusunda uyarılarda bulunulmuştur. Toplantının ardından 500 dekar arazi üzerine kurulan Köy Ormanı gezilmiş ve bu ormanda emeği geçen Hasan ÇELİK'ten bilgi alınmıştır.

Ağaçlandırma konusuna büyük önem verdiğini dile getiren sayın Kaymakamımız; küresel ısınma ve kuraklık gerçeğini fazlasıyla hissetmeye başladığımız bu günlerde, ormanların değerinin açıkça ortaya çıktığını, Yeşil Yaka'da yapılan bu ağaçlandırma çalışmasının Günyüzü hatta Türkiye genelinde örnek teşkil ettiğini, emeği geçenlere teşekkür ettiğini, diğer köylerimizin de bu tür faaliyetlere yer vermesinin memnuniyetle karşılanacağını, bu konuda Kaymakamlık olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını beyan etmiştir.

günyüzü kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 19:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?