23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Pilot cenazeleri İstanbul'a gönderildi

Eskişehir'in İnönü İlçesi'nde iki planörün çarpışması sonucu hayatını kaybeden Ferdi Duman (30) ve Neslihan Temizer'in (20) cenazeleri, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Dün saat 18.10 sıralarında İnönü Eğitim Merkezi yakınlarındaki B Tepesi mevkiinde iki planörün çarpışması sonucu hayatını kaybeden planör öğretmeni Ferdi Duman ile tekamül kursuna katılan Neslihan Temizer'in cenazeleri, savcının yaptığı otopsinin ardından Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morgundan alınarak ailelerine teslim edildi.

Neslihan Temizer'in cenazesi İstanbul'a gönderilirken, 1 yıl önce THK'da kadrolu eğitmen pilot olarak göreve başlayan Ferdi Duman için görev yaptığı THK İnönü Eğitim Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

Duman'ın ailesi ve yakınlarının gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdiği törende konuşan THK Genel Başkanı emekli Hava Pilot Tümgeneral Yusuf Güngör, havacılığın hata kaldırmayan bir meslek olduğunu belirterek, kazanın 400 metre irtifada iki planörün çarpışması sonucu meydana geldiğini ve pilotların hatasının olmadığını dile getirdi.

THK'da eğitim gören gençlere hitap eden Güngör, "Havacılığın kuralları katıdır. Kanla yazılmıştır, havacılığa gönül veren siz gençlere tavsiyem, lütfen size öğretilen konuları çok iyi hazmedin, işinizi asla şansa bırakmayın. Şu anda madden aramızda bulunmayan; ancak hatıraları hayatımızın sonuna kadar yaşayacak bu gençlerimizi saygıyla anıyor, kederli aile ve dostlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Duman ile Temizer'in, havacılığı ve pilotluk mesleğini çok sevdikleri belirtildi. Türkkuşu Genel Müdürü Aktuğ Atay ile çok sayıda yetkilinin de katıldığı törende, görev arkadaşları Ferdi Duman'ı son yolculuğuna selamlayarak uğurladı. Duman'ın cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi İstanbul'a gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 16:15:59
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 16:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?