18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARICAKAYA - ESKİŞEHİR

Sarıcakaya sandık başına gitti

İlçe adliyesi 2 ay önce Bakanlık kararıyla kapatılan Sarıcakaya’da, DYP’li Belediye Başkanı Ali Kahya ve meclis üyeleri adliyenin kapatılmasına tepki göstererek istifa etti. İstifanın ardından İlçe Seçim Kurulu, 19 Eylül günü seçim yapılmasına karar verdi. Seçmenler bugün sabah saat 08.00’den itibaren oy vermek için sandık başına gitti. İlçede bin 854 seçmen, yeni başkanlarını belirlemek için 8 sandıkta oy kullandı. Belediye Başkanlığı’na AK Parti’den Mehmet Zabun, SP’den Süleyman Özmen, DSP’den Enver Ceylan, MHP’den Orhan Ak, MP’den ise Mehmet Emin Özdemir aday oldu.

Seçimlerle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zabun, "Sarıcakaya halkı, 28 Mart’ta ortaya koyduğu izlenimi değiştirmek istedi. Yaşanan olayların ardından bugünlere gelindi. Bugün yapılacak seçimlerde AK Parti’nin büyük bir oy alarak seçimden başarı ile çıkacağına inanıyorum. Sarıcakayalıların beklentilerine cevap vereceğiz. Belediyemiz, AK Parti’li belediyeler kervanına katılacak. AK Parti’li belediyelerdeki hizmet anlayışı artık markalaştı. AK Parti anlayışını ve hizmetleri ilçemize getireceğiz" dedi.
Zabun, seçim vaatlerinde bayanlara bir lokal açma sözünü verdiklerini hatırlatarak, "İlçemizde ilk defa bayanlarımız siyasette yoğun bir şekilde aktif rol aldı. Bayanların siyasete girmesi çok önemli. Siyaset sadece erkeklerin yaptığı bir iş olmamalı. İlçede oturan kadınlarımız bunu tüm ülkeye gösterdiler. Tabi bunun yanında bayanlarımızın da biraraya gelerek dertlerini paylaşabilecek, çeşitli etkinlikler yapabilecekleri bir yer gerekli. Görülüyor ki bütün kahvelerde erkekler oturuyor. O zaman bayanlarımız içinde böyle bir yerin gerekliliğine inandık. Onlar da bunu istediler. Biz de onlar için bir lokal açacağız" diye konuştu.

DSP’li aday Enver Ceylan ise, Sarıcakaya’da demokrasi mücadelesi verdiklerini kaydederek, "Adliye hizmetleri başka bir ilçeye bağlandı. Bunu sebep göstererek, Sarıcakaya’nın köy olacağını söyleyerek baskı yapan siyasiler var. Hür bir seçim olmuyor. Bir şeye inanıyorum. Burada ne olursa olsun demokrasinin kazanmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Seçimlerden beklentilerini açıklayan İsmail Demirtaş (71) adlı vatandaş ise, Adliye’nin yeniden ilçeye getirilmesini isteyerek, Eskişehir’e ne yapılıyorsa, kendileri içinde aynı hizmetlerin yapılmasını istedi.
Seçim sonuçları, saat 17.00’de sona erecek oy verme işlemlerinin ardından yapılacak oy tasnifinden sonra belirlenecek.

ESKİŞEHİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 15:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
h.ibrahim gökkaya IP: 78.163.15.xxx Tarih : 3.02.2008 21:38:50

evet istifa eden meclis üyelerinden biride benim. biz zorla istifa ettirildik. demokrasilerde olmayacak bir olay gerçekleşti ve kazanılmış haklar akp iktidarının gücünü kullanarak ilçamizdeki akp li yönetim tarafından vatandaşları kışkırtarak bizlerin üzerine baskı kurdurup bizi istifa etmeye mecbur bıraktılar .ölüm tehdidi bile aldık ve sonunda istifa ettik ettikte ne oldu hiç bir faaliyet yok sarıcakayada mezarlık üstünde dozer gezdirmek dışında.