19
Mayıs
2024
Pazar
SARICAKAYA - ESKİŞEHİR

Sarıcakaya'da protestoya polis engeli

Eskişehir’in Sarıcakaya İlçesi’nde adliyenin kapatılmasını protesto etmek amacıyla otobüslerle yola çıkan yüzlerce vatandaşın kent merkezine girmesine polis müsaade etmedi. Sarıcakayalılar ile emniyet yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşandı.
Sarıcakaya Adliyesi, 9 Haziran’da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla Mihalgazi İlçesi’ne bağlandı. Sarıcakayalı vatandaşlar, 46 yıllık ilçelerindeki adliyenin kaldırılmasının ve Mihalgazi’ye bağlanmasının doğru olmadığını savundu.
Eskişehir Vardar İş Merkezi önünde basın açıklaması yapmak için 10 otobüsle yola çıkan ilçe halkı, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampusü önünde polis engeliyle karşılaştı. Emniyet yetkilileri, grubun toplu halde Valilik izin vermediğinden dolayı şehre giremeyeceğini söyledi. Karara tepki gösteren vatandaşlarla emniyet mensupları arasında gergin anlar yaşandı. Muhtemel olaylara karşı çok sayıda çevik kuvvet polisinin yanı sıra panzer ve akrep araçları da hazır bekletildi.
Sonunda durduruldukları yerde yağmur altında basın açıklaması yapmak zorunda kalan Sarıcakayalılar, alkışlarla protesto gösterisinde bulunup, "Adliyemizi isteriz" şeklinde slogan attı. 1991 yılında Sarıcakaya’dan ayrılarak ilçe olan Mihalgazi’ye adliyenin bağlanmasını haksızlık olarak nitelendiren vatandaşlar, Adalet Bakanlığı’ndan kararı yeniden değerlendirmesini istedi.
Sarıcakaya halkı, basın açıklamasından sonra otobüslere binerek ilçelerine geri döndü.
ESKİŞEHİR-İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 02:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?