18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVRİHİSAR - ESKİŞEHİR

Hortu'da Nasreddin Hoca şenliği

Sivrihisar'da, "27. Nasreddin Hoca Doğum Şenlikleri" ilgi gördü.

1208 yılında Sivrihisar’ın Hortu Köyü’nde doğan Nasreddin Hoca, doğumunun 797. yıldönümünde bir kez daha anıldı. Şenliklerin ilki, Nasreddin Hoca’nın doğum yeri olan Nasreddin Hoca (Hortu) Beldesi’nde yapıldı. Şenliklere, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, Sivrhisar Kaymakamı Ahmet Katırcı, Sivrihisar Belediye Başkanı Yaşar Yurtdaş, Nasreddin Hoca Beldesi Belediye Başkanı Cemal Dedebağı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte, emekli öğretmen Osman Lökçü (76), eşeğe ters binerek Nasreddin Hoca’yı temsil etti. Fıkraları dramatize eden Lökçü’nün koluna taktığı saat dikkati çekti. İlçe merkezindeki Nasreddin Hoca Parkı’nda devam eden şenliklerde gösteri yapan Tavşanlı Belediyesi Arslanbey Mehteran Takımı, davetlileri coşturdu.

Nasreddin Hoca Beldesi Belediye Başkanı Cemal Dedebağı, "Dedemiz Nasreddin Hoca, insanları iyiye ve güzele yönlendirirken, onları üzmemiş ve gönüllerini kırmamıştır. Hocamızı sadece güldürü ustası olarak tanımak ve tanıtmak yanlış olur" dedi.

Dedebağı, Nasreddin Hoca’nın evinin bitirilmesi için Kültür Bakanlığı’ndan ödenek beklediklerini sözlerine ekledi. Nasreddin Hoca Doğum Şenlikleri, davetlilere yemek ikramıyla sona erdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 18:07:03
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?