23
Mayıs
2024
Perşembe
SİVRİHİSAR - ESKİŞEHİR

Mehmet Ağar Sivrihisar'da

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde bir yapı kooperatifinin anahtar teslim törenine katılan Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin vergi anlayışının dengesiz ve adaletsiz olduğunu savundu.

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde bir yapı kooperatifinin inşa ettiği 281 dairenin anahtarlarını kura sonucu belirlenen sahiplerine teslim eden Ağar, Türkiye'de herkesin bir ev sahibi olmayı hayal ettiğini belirterek, kendisinin de memuriyete başladığında bir ev sahibi olmayı hayal ettiğini ve bunu gerçekleştirdiğini anlattı.

DYP Lideri Mehmet Ağar, insanların yıllarca çalışıp kazandıkları parayla ev sahibi olmak için uğraştıklarını ifade ederek, "İnsanlar varını yoğunu satıp yıllarca çalışıp kazandığı parayla ev sahibi olmak istiyor. Ancak yüksek miktarda emlak vergisi ödüyor. Bu hükümetin öyle zalim bir vergi anlayışı var ki, dengesiz ve adaletsiz. Bir taraftan kefen bezine yüzde 18 KDV uygularken, öte yandan elmas ve pırlantaya yüzde sıfır KDV alınıyor. Bu doğru bir olay değil. Yeni vergiler de getirilmeye çalışılıyor" dedi.

Türkiye'de yaşayan her kesimin huzursuz olduğunu savunan Ağar, hükümetin masraf olduğu gerekçesiyle huzurevlerinde kalan yaşlılara yılda bir kez yapılan grip aşısından da vazgeçtiğini iddia etti. Mehmet Ağar, ülkede alt grup gelir sahibi vatandaşların sıkıntı içinde olduğunu dile getirerek, "Hükümet, bir umut olarak kendilerini iktidara taşıyanlara karşı ihanet içindedir" şeklinde konuştu .

Mehmet Ağar, anahtar teslim töreninde konser veren sanatçı Saim Günal ile birlikte şarkı söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?