23
Mayıs
2024
Perşembe
SİVRİHİSAR - ESKİŞEHİR

Nasrettin Hoca'nın kızının mezarı bulundu

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde, Nasrettin Hoca’nın kızı Fatma Hatun’un mezarının bulunması için başlatılan kazı çalışmalarının 6. gününde sonuca ulaşıldı.

Sivrihisar Belediyesi’nin, Anıtlar Yüksek Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığı izinle 6 gün önce Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Altınsapan başkanlığındaki 9 kişilik ekip tarafından başlatılan kazılarda mezar açılarak, Fatma Hatun’un kemiklerine ulaşıldı. Mezardan itinayla çıkarılan kemikler temizlenmeye başlandı.

Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan, yaptığı açıklamada, Fatma Hatun’un mezarının türbe inşa edilene kadar muhafaza edileceğini açıklayarak, ’’Sivrihisar tarihi bir gününü yaşıyor. Seyyide Hamamı’nın yanındaki alanda yapılan ikinci kazı sırasında, Fatma Hatun’un daha önceki dönemde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sırasında kısmen tahrip edilen mezarını bulmanın sevincini yaşıyoruz. Bu kazı, Nasrettin Hoca’nın Sivrihisarlı olduğunun kanıtıdır’’ dedi.

Daha önce Konya’nın Akşehir İlçesi’ne gönderilen Fatma Hatun’un mezar taşının yeniden Sivrihisar’a getirilerek türbedeki kabrinin başına konulacağı bildirildi.

Yayın Tarihi : 1 Eylül 2003 Pazartesi 13:15:41
Güncelleme :23 Kasım 2004 Salı 14:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?