17
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Karaman'da gazeteci cinayeti

Karaman’da gazetecilik yapan 4 çocuk babası 40 yaşındaki Cengiz Eryiğit, evinde yakaladığı karısının sevgilisi yaşındaki Duran Kızıldoğan’ı av tüfeğiyle öldürdü.

Karaman'da yerel bir gazete ve televizyonda muhabirlik yapan, aynı zamanda aylık olarak yayınlanan ‘Büyük Anadolu’ adlı gazeteyi çıkaran Cengiz Eryiğit Gevher Hatun Mahallesi Doğu Kent Kooperatifi'ndeki evine geldi. Anahtarla kapıyı açan Eryiğit içeriye girdiğinde 33 yaşındaki eşi Hatice Eryiğit'i Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nden emekli yaşındaki Duran Kızıldoğan’la otururken gördü. Daha önce eşinin sevgilisi olduğu yönünde söylentiler duyan Eryiğit, eşofmanlı olarak evinde oturan Kızıldoğan ile tartışmaya başladı.
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Eryiğit yatak odasında duran ruhsatsız av tüfeğini aldı ve Kızıldoğan'a 3 kez ateş etti. Göğsünden vurulan Kızıldoğan kanlar içinde yere yığıldı. Tüfeği bırakan Cengiz Eryiğit evden ayrıldı.

Silah sesini duyan apartman sakinleri tarafından çağırılan 112 ambulansı ile Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Duran Kızıldoğan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Gelen polisler apartman önünde dolaşan Cengiz Eryiğit'i gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 13:50:04
Güncelleme :25 Mart 2006 Cumartesi 14:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?