17
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

TV Müdürü'ne saldırı

Karabük'te yayın yapan Batı TV'nin Genel Müdürü Ergün Başkaya, 4 kişinin saldırısına uğrayarak hastanelik oldu.

Edinilen bilgilere göre, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Batı TV önünde meydana gelen olayda, televizyon binasına gitmekte olan Batı TV Genel Müdürü Ergün Başkaya, tanımadığı 4 kişinin saldırısına uğrayarak yaralandı. Başkaya, televizyon çalışanları tarafından Şirinevler Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırganlar kayıplara karıştı.

Vücudunda darp izleri bulunan ve 4 dişinin kırıldığı belirlenen Başkaya, saldırıyı Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer'in yaptırdığını iddia etti.

Başkaya, "TV binası önünde Karabük Belediyesi'ne ait bir araç gördüm. Arabayı görünce şaşırdım. Çünkü Belediye Başkanı Hüseyin Erer, yaptığım haberlerden rahatsızdı. Hakkımda sürekli şikayetçi olarak çeşitli tazminat davaları açtı. Böyle bir saldırıyı bekliyordum. Araçtan inen 4 kişi beni darp etti. 2 kişi araca binerek uzaklaştı, 2 kişi ise yaya olarak olay yerinden ayrıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Erer'den şikayetçiyim" diye konuştu.

Olayla ilgili konuşan Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise, olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Olayı kınadığını belirten Erer, "Son derece üzüldüm. Gazeteciler, kamu yararına hizmet eden kişilerdir. Ayrıca gazetecinin gördüğünü söylediği araç belediyeye değil, müteahhit firmaya ait araçtır. O araba ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Türkiş ve Karabük Çevre Üyeleri, olay anında Batı TV'yi ziyarete gitmiş. Araç ile olayın hiçbir bağlantısı yok. Aracın o anda orada olması tamamen tesadüf" ifadelerini kullandı.
Polis, Başkaya'nın ifadesine başvurarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 01:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?