21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Yine soba faciası

Karaman'da, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden yaşlı çiftin 7 yaşındaki oğulları, ölen anne ve babasının başında gün boyunca uyanmalarını bekledi.

Edinilen bilgiye göre, olay İbrahim Hakkı Konyalı Mahallesi 963 Sokak 5 sayılı ikamette meydana geldi. Halit (57) ve Havva Çimen (57) çifti, 7 yaşındaki oğulları Mustafa ile birlikte oturma odasındaki sobayı yaktıktan sonra uyudu. Ertesi gün akşam saat 20.00 sıralarında Çimen çiftinin evlerinin bahçesindeki soğuktan donan suyunun açılması ve boşa akmasını gören komşuları, aileyi uyarmak için kapıyı çaldı. Komşular, kapıyı açan 7 yaşındaki Mustafa'dan babasını çağırmasını istedi. Küçük Mustafa bir türlü anne ve babasını uyandıramadığını söyleyince, şüphelenen komşuları eve girdiklerinde yaşlı çifti yataklarında kıpırdamadan yattıklarını gördü. Komşular, durumu 112 Hızır Acil ekipleri ile polise bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri ile polisler, Çimen çiftinin cansız bedeni ile karşılaştı.

Olaydan sona Mustafa Çimen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Halit ve Havva Çimen'in cesetleri, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bu arada, Çimen çiftinin uzun süren evlilikleri boyunca çocuklarının olmadığı ve Mustafa'yı 2 aylıkken Karaman Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan evlatlık edindikleri öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 17:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?