16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Aile hekimliği uygulaması başlıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Aile Hekimliği Uygulaması 15 Ocak 2008 Çarşamba günü Karaman'da başlıyor.

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Recep Şeker, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında aile hekimliğinin hedefinin birinci basamak sağlık hizmetlerinin, profesyonel bir ruhla ve toplumun katılımını sağlayacak bir biçimde sunulması olduğunu söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı doğrultusunda Karaman'da bir çok çalışmalara imza attıklarını ifade eden Şeker, "İdeal sağlık hizmeti, içinde bulunduğu sosyo ekonomik koşullarda toplumun öncelikli sağlık gereksinimlerini karşılayabilen, etkin, kapsamlı, entegre bir sağlık bakımını bireysel düzeyde biçimlendirerek sunan hizmettir. Sağlıkta dönüşüm programının hedefi, hekim seçme hakkı, her hekime bir oda, hasta haklarına uygun yapılanma, sağlıkta kalite ve akreditasyon, personelin çalışma koşullarının düzeltilmesi, birinci basamak hekimlik uygulamalarının güçlendirilmesi ve aile hekimliğidir. Aile hekimliği uygulaması hizmet kalitesini arttıracak ve hastanelerin yükünü azaltacaktır. Karaman'da aile hekimliği uygulaması 15 Ocak 2008'den itibaren başlayacaktır. Bu amaçla merkezde 2, ilçelerde 4 olmak üzere toplam 6 Toplum Sağlığı Merkezi oluşturuldu'' dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 14:32:57
Güncelleme :11 Ocak 2008 Cuma 14:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?