17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

AKP'li vekilden camilere bilgisayar talebi

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, her camiye bir bilgisayar konulmasını teklif etti. Bu yöndeki önerisini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'na bir mektup yazarak bildiren Akgün, cami cemaatinin de internet gibi çağdaş imkanlardan yararlanması gerektiğini vurguladı. 

AK Parti Karaman Milletvekili Akgün, "Her Camiye Bir Bilgisayar" kampanyası başlatılması için düğmeye bastı. Akgün, bu konudaki talebini Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'na yazdığı bir mektupla dile getirdi. Akgün mektubunda camilerin ibadet yeri olarak dini ve sosyal hayatta öneminin büyük olduğuna işaret ederek, "Türk milletinin de Allah'ın evi olarak inandığı camilerimize büyük özen gösterdiği hepimizin malumudur. Camilerimize sadece ibadethane olarak bakmak yanlış. Özellikle gençlerimizin dini eğitim almak üzere camilerimize sıkça gittiği, çocuklarımızın Kuran eğitimini çoğu kere camilerimizde edindiği bir gerçektir. Camilerimizdeki cemaatin sık sık bilgisayar, internet gibi çağdaş imkanlardan yararlanma isteğini dile getirdiklerine şahit olmaktayız" dedi. 

Camilerin teknolojik imkanlardan daha fazla yararlanması gerektiğine vurgu yapan AK Parti'li Akgün, bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için Diyanet'ten "Her Camiye Bir Bilgisayar" kampanyası başlatmasını istedi. Akgün, kampanyanın başlatılması halinde işadamlarının ve hayırseverlerin camilere bilgisayar bağışlayacağını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 11:00:37
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 11:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?