21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Gelin kaynananın okuma azmi

Karaman'da "küçük yaşta annesini kaybettiği için babası tarafından okula gönderilemeyen, 3 çocuğu özürlü olarak dünyaya geldikten sonra yurt dışındaki eşi tarafından terk edilen" Ayşe Barutçu, geliniyle birlikte kayıt olduğu okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayarak sertifikasını Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu'nun elinden aldı.

Henüz 2 yaşındayken annesinin öldüğünü, babası tarafından okula gönderilmediği için okuma-yazma öğrenemediğini ve bu nedenle Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa katıldığını belirten Ayşe Barutçu, okuma-yazması olmayan gelini Fatma Baruçtu'nun da kendisine eşlik ettiğini kaydetti. Barutçu, "Arkadaşlarım okula giderken, ben hep arkalarından baktım. Sonra evlendirildim. Evliliğimden 5 çocuğum oldu. Çocuklarımdan 3'ü özürlü dünyaya geldi. Çocuklarım özürlü olduğu için yurt dışında olan kocam bizi terk etti.

Çocuklarımla yalnız kaldım. Hayatla okuma-yazma bilmeden mücadele etmek zorunda kaldım. Okuma-yazma bilmemenin sıkıntılarını çok çektim; ama hayatta kalmayı başardım. 6 ay önce evlenen oğlumun eşi gelinim Fatma'yı (25) yanıma alarak kursa katıldım" dedi.
Gelin Fatma Barutçu ise, okuma-yazma öğrenmesine kayınvalidesinin vesile olduğunu ifade ederek, "Oturduğumuz köyde okul çağında tek çocuk ben olduğum için okul kapatıldı ve eğitim alamadım. Kayınvalidemin kursa yazılma teklifine katılarak ben de okuma yazma öğrendim.

4 ay süreyle gördüğümüz kurs sonrası okuyup yazabiliyoruz" diye konuştu.
Gelin ve kayınvalideyi tebrik eden Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte kendilerine sertifikalarını takdim ederek okuma azimlerinden dolayı kutladı.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 20:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?