16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kar, 20 saattir geçit vermiyor!

Karaman-Mersin karayolunun tipi nedeniyle 20 saattir ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Karaman'da etkili olan yoğun kar yağışının beraberinde getirdiği tipi, şehirler arası yollarda ulaşımın güçlükle sağlanmasına neden oluyor. Karaman-Mersin yolu Sertavul Geçidi'nin halen devam eden tipi nedeniyle 20 saattir ulaşıma kapalı olduğu bildirilirken, Karaman-Konya ve Karaman-Ereğli yollarının da trafiğe kapanmaması için karayolları ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Mersin yönüne gidecek otobüsler ve yolcuları Otogar'da bekletiliyor.

Karaman Belediyesi ekipleri ise, ana caddelerde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Böcü, 300'e yakın personelle kar mücadelesi yaptıklarını belirterek, "Ekiplerimiz vatandaşların iş yerlerine rahat gidebilmeleri için şehir merkezindeki ana caddeler ile hastane yolarını temizliyor. Şu ana kadar önemli bir sıkıntı yaşanmadı. Halkımızın, kendi araçları yerine toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü dün uzak mahallelerde kendi araçlarıyla yola çıkan çok sayıda vatandaşımız yolda kaldı" dedi.

Öte yandan, Karaman Belediyesinin oluşturduğu iki ekip, şehir merkezinde bulunan park ve açık alanlara kuşlar için 200 kilograma yakın yem bıraktı. Yetkililer, kar kalkıncaya kadar kuşlara yem bırakacağını bildirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 14:23:19
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 14:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?