17
Mayıs
2024
Cuma
ERMENEK - KARAMAN

Ermenek Festivali renkli başladı

Festival bugün, Karaman Mehter Takımı eşliğinde 'Festival Yürüyüşü' ile başladı. Hükümet alanında yapılan protokol konuşmalarında, bölgenin makus talihini yendiği, başta meyvecilik ve turizm olmak üzere kendini duyurmaya başladığı, bölgedeki organik tarım, meyveciliğin ve doğa turizminin desteklenmesi, bunun yanı sıra Ermenek'in bakir kalmış doğasının korunması gerektiği dile getirildi. Ayrıca Ermenek'in bu festivaller sayesinde adını duyurması ve önemli yatırımların alınmasının sevindirici olduğu belirtildi. 1 yıl içinde açılan 4 yıldızlı Ermenek Selçuklu Oteli, Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi, Selçuk Üniversitesi Ermenek Meslek Yüksek Okulu kampüsünün bu yatırımlar arasında olduğu belirtildi.


Etkinliklere, Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Karaman Mehter Takımı da sundukları programlarla renk kattılar. Festival kapsamında ayrıca Panayır Caddesi'nin açılarak, burada yıllardır birbirini görmeyen insanlar hasret giderdi. Etkinlikte vatandaşlar birbirinden güzel yöresel yiyeceklerin de tadına baktılar. Panayır Caddesi, Karaman Valisi İsmet Metin, Karaman milletvekilleri Mevlüt Akgün, Yüksel Çavuşoğlu, Fikret Ünlü, Selçuk Ecza Depoları sahibi Ahmet Keleşoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan tarafından açıldı.
2 gün sürecek olan Ermenek 10. Taşeli Kültür ve Sıla Festivali'nde, Kültür Bakanlığı sanatçıları Selahattin Alpay, Yıldız Çam Özdemir, Zerrin Naycı ve Necmettin Akben tarafından açık hava konserleri verilecek. Festivalde ayrıca 75 fakir çocuğun sünnetleri yapılacak, yöre avcılarının katılacağı atıcılık yarışmaları, eşek yarışı düzenlenecek. Festivalin 2. günü akşamı ise Coşkun Sabah, Hazal ve Anadolu Ateşi havai fişekler arasında sahne alacak.


Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde "10.Taşeli Kültür ve Sıla Festivali" çeşitli etkinliklerle başladı.
Ermenek 10. Taşeli Kültür ve Sıla Festivali’ne ilçe dışından binlerce kişinin katılması etkinliklere renk katıyor. Festival bugün, Karaman Mehter Takımı eşliğinde ’Festival Yürüyüşü’ ile başladı. Hükümet alanında yapılan protokol konuşmalarında, bölgenin makus talihini yendiği, başta meyvecilik ve turizm olmak üzere kendini duyurmaya başladığı, bölgedeki organik tarım, meyveciliğin ve doğa turizminin desteklenmesi, bunun yanı sıra Ermenek’in bakir kalmış doğasının korunması gerektiği dile getirildi. Ayrıca Ermenek’in bu festivaller sayesinde adını duyurması ve önemli yatırımların alınmasının sevindirici olduğu belirtildi. 1 yıl içinde açılan 4 yıldızlı Ermenek Selçuklu Oteli, Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi, Selçuk Üniversitesi Ermenek Meslek Yüksek Okulu kampüsünün bu yatırımlar arasında olduğu belirtildi.
Etkinliklere, Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Karaman Mehter Takımı da sundukları programlarla renk kattılar. Festival kapsamında ayrıca Panayır Caddesi’nin açılarak, burada yıllardır birbirini görmeyen insanlar hasret giderdi. Etkinlikte vatandaşlar birbirinden güzel yöresel yiyeceklerin de tadına baktılar. Panayır Caddesi, Karaman Valisi İsmet Metin, Karaman milletvekilleri Mevlüt Akgün, Yüksel Çavuşoğlu, Fikret Ünlü, Selçuk Ecza Depoları sahibi Ahmet Keleşoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan tarafından açıldı.
2 gün sürecek olan Ermenek 10. Taşeli Kültür ve Sıla Festivali’nde, Kültür Bakanlığı sanatçıları Selahattin Alpay, Yıldız Çam Özdemir, Zerrin Naycı ve Necmettin Akben tarafından açık hava konserleri verilecek. Festivalde ayrıca 75 fakir çocuğun sünnetleri yapılacak, yöre avcılarının katılacağı atıcılık yarışmaları, eşek yarışı düzenlenecek. Festivalin 2. günü akşamı ise Coşkun Sabah, Hazal ve Anadolu Ateşi havai fişekler arasında sahne alacak.

iha-karaman
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 11:20:02
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 18:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?