18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERMENEK - KARAMAN

Hayırsever işadamından okul

Ermenek'te hayırsever işadamı ve oğulları tarafından ilköğretim okulu binası yaptırılıyor.

"Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasına katılarak derslik açığının giderilmesi için hayırsever işadamı Hakkı Polat ile oğulları Muzaffer ve Hüseyin Polat tarafından Kuruçeşme mevkiine yaptırılacak ilköğretim binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. İlçe Kaymakamı Mahmut Hulusi Altunel’in de katıldığı törende konuşan Hakkı Polat, 2 bin 750 metrekare alanda başlanan çalışmalarda okul inşaatının 850 metrekare alana yapılacağını, 3 katlı ve 16 derslikli ilköğretim okulunun 800 milyar liraya tamamlanacağını söyledi.

Hakkı Polat, "Bölgemizde sanayi gelişemiyor. Biliyorsunuz ki insanlarımızın okumaktan başka seçeneği yok. İlçemiz ve çevresi, bugüne kadar bu ülkeye binlerce siyasetçi, bürokrat ve işadamı yetiştirmiştir. Bundan sonrada ilçemizdeki eğitimde bir sıkıntı yaşanmaması için, evlatlarımızın okuyup vatana iyi birer birey olarak yetişmeleri için bu okulu yapmaya karar verdik" dedi.

İşadamının hayatını kaybeden eşi Hatice Polat’ın adını taşıyacak ilköğretim okulu binasının temeli, kurban kesiminin ardından Kaymakam Mahmut Hulusi Altunel ve Hakkı Polat ile davetliler tarafından atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 13:39:12
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 13:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?