27
Mayıs
2024
Pazertesi
ERMENEK - KARAMAN

Siyasi partilerde özlenen tablo

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 29 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine katılacak siyasi partilerin ilçe başkanları adayların birbirlerine çirkin, yakışıksız isnat ve suçlamalarda bulunmaması için 3 maddelik protokol imzaladı.

İlçede yayınlanan Yeşil Ermenek Gazetesi'nin yaptığı teklif üzerine bir araya gelen AK Parti, CHP, MHP, DP, SP, DSP'nin ilçe başkanı ve belediye başkan adayları, 29 Mart seçimlerinde birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.

Huzur içerisinde bir seçim süreci geçirmeyi hedefleyen partilerin ilçe başkanlarının ortak imzası ile oluşan protokolde, "1. Seçim propagandası süresince (belden aşağı vurmak olarak tabir ettiğimiz) çirkin, yakışıksız isnat ve suçlamalarda bulunulmayacak. 2. Ses kirliliği yaratmamak için partiler miting günleri ve ön duyurusu haricinde şehir içerisinde müzik ve ses yayını yapan araçlar dolaştırılmayacak. Araçlardan oluşan gösteriye yönelik konvoy yapılmayacak. 3. Görüntü kirliliği oluşturmamak için parti binası önü, seçim bürosu önü ve miting zamanı miting alanı haricinde bayrak, flama, afiş, poster, pankart vs. takılmayacak" ifadeleri kullanıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 12:57:38
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 12:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?