23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Ermenekli geçmişini öğrendi

11. Ermenek Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali etkinlikleri kapsamında, 'Ermenek'in Tarihi' konulu panel düzenlendi.

Ermenek'in Tarihi konulu panele İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici, Prof. Dr. İ. Ethem Özgüven, Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Yel katıldı.

Kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği panelde, Doç. Dr. Selma Yel, Türkçe'nin doğru kullanımı, Türkçe'nin içinde bulunduğu önemli tehlikeler konusunda; Prof. Dr. İ. Ethem Özgüven insan ilişkilerinin temel nitelikleri ve Ermenek'in genel kültürü ve yaşam biçimi konularında; Prof. Dr. Tahsin Kesici bölgenin kalkınması, gelişmesinde ve ekolojik tarımdaki beklentilerini ve ülkenin hiçbir yerinde kullanılmayan ama Ermenek ve çevresinde kullanılan öz Türkçe kelimelerden örnekleri; Prof. Dr. Salim Cöhce ise Ermenekli kimdir, nereden gelmiştir, Ermenek'in tarih içerisindeki potansiyelleri nelerdir konularında bilgi verdi.

Selçuklular zamanında başkentlik yapan ve Türkiye'de 3. ilçe olarak elektrik enerjisine kavuşan Ermenek, ilk Türkçe'nin resmi devlet dili olarak ilan edildiği, tarihte medreselerinde, Cumhuriyet döneminde ise üniversitelerden birçok devlet adamı yetiştirmiş olan bir ilçe olarak öne çıkıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 11:58:36
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 15:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SITKI ATASOY IP: 213.194.109.xxx Tarih : 13.08.2005 09:31:11
BU gibi paneller ermenek ve cevresinin ne kadar dergerli bir yer oldugunun hemsehrilerimize birkez daha aktarma ve gelecek nesillerimize anlatma imkanının saglandıgını hemsehrilerimizin bazı konularda bilinçlendirildigi dogru yön ve harekette calismalarimizi yonlendirecegimizi ve ozellikle Göğüsümüzün Kabarmasına vesilen olan bu tip panellerin daha geniş kitlelere daha geniş konularda devamlı aktarılmasını istiyoruz emegi gecen herkesi kutluyorum ve bu haberi bizlere aktaran paylastiran kenthaber.com'u ve İHA muhabirlerinede Tekkurler... Sıtkı ATASOY www.sarivadi.com - Site Yöneticisi